Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Japonka kričala od bolesti. Obhajkyňa sa bála, hovorila o nepriestrelnom ľade

Japonská snoubordistka Rina Jošiková utrpela vo štvrtkovom tréningu na zimných olympijských hrách v Pekingu tvrdý pád, po ktorom ju odviezla sanitka. Agentúra Reuters o niekoľko hodín informovala, že športový sviatok sa pre ňu predčasne skončil.

03.02.2022 11:37 , aktualizované: 17:24
debata (3)
Pád japonskej snoubordistky v Pekingu Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Tvrdý pád Riny Jošikovej v tréningu.

Dvadsaťdvaročná športovkyňa, jedna zo súperiek Slovenky Klaudie Medlovej, sa zranila pri dopade zo skoku na slopestyle trati v Čang-ťia-kchou.

Zdravotníci Jošikovej pribehli na pomoc, na nosidlá ju dostali po vyše 20 minútach. Keď sa s ňou pokúšali pohnúť, vykríkla od bolesti.

Zástupca japonského tímu uviedol, že ju odviezli do nemocnice, malo ísť o preventívne opatrenie. Neskôr oznámil, že na olympiáde sa nepredstaví.

Po poskytnutí potrebnej zdravotnej starostlivosti sa vráti domov. Okrem súťaže v slopestyle mala súťažiť aj v pretekoch Big Air.

Čína OH2022 Peking beh na lyžiach lyžovanie Čítajte aj Kopce bez snehu. Zvláštna krajina, vraví Slovenka o najvzdialenejšom centre

Snoubordové súťaže sa konajú v jednej z najsuchších oblastí Číny a sneh na športoviskách je takmer výlučne technický.

Dvojnásobná zlatá olympionička Jamie Andersonová sa podľa agentúry AFP bála vyskúšať trať a sneh označila ako „nepriestrelný ľad“.

Ženská súťaž v slopestyle sa začína nedeľnou kvalifikáciou.

Zranil sa aj český reprezentant v snoubordkrose Jan Kubičík a na ZOH štartovať nebude, nahradiť by ho mohol Radek Houser.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády
3 debata chyba
Viac na túto tému: #snoubording #Rina Jošiková