Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrchlabí - podkrkonošské mestečko, ktoré rodí olympionikov

Stovky ľudí v pondelok podvečer na hlavnom námestí vo Vrchlabí privítali českých olympionikov, ktorí pochádzajú z tohto podkrkonošského mestečka. Prvá na pódium vystúpila bronzová medailistka zo snoubordkrosu Eva Samková a potom aj strieborný medailista Michal Krčmář. Potlesk fanúšikov zožali aj bronzová rýchlokorčuliarka Karolína Erbanová a bežkyňa na lyžiach Karolína Grohová.

27.02.2018 09:08
Samková Foto: ,
Eva Samková získala v Pjongčangu bronzovú medailu v snoubordkrose.
debata

„Je to nádherné, Vrchlabí má krásnu atmosféru. Ľudia sú tu skvelí, veľmi rada sa sem vraciam,“ uviedla Samková. Na námestí zaznela pieseň od Vrchlabského dixielandu, ktorý si pre úspešnú olympioničku pripravil špeciálnu pieseň.

Pred viac ako dvoma tisíckami ľudí nevystúpili olympionici súčasne, Samková musela odísť skôr. „Idem na preteky do Španielska a potom do Ruska, sezóna sa ešte neskončila,“ dodala.

Krčmář poďakoval za podporu, ktorú vo Vrchlabí má. „Je to pocta pre nás športovcov a zároveň som veľmi rád, že nám mesto Vrchlabí umožnilo poďakovať sa fanúšikom za podporu. Veľmi si vážim, že prišlo toľko ľudí,“ vyznal sa Krčmář.

Fanúšikov v mestečku, ktoré má necelých 16 000 obyvateľov, neodradili ani mrazivé teploty mínus desať stupňov.

Zaujímavosťou je, že Samková, Erbanová i Krčmář chodili v rokoch 2002 až 2008 vo Vrchlabí na rovnakú základnú školu, Erbanová a Samková dokonca do jednej triedy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Samková #Michal Krčmář #Karolína Erbanová