Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Shiffrinovej túžba narazila na zmenu programu. Odhlásila sa zo zjazdu

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po úprave programu zjazdového lyžovania na olympijských hrách odhlásila zo štartu v stredajšom zjazde.

19.02.2018 15:15
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Líderka Svetového pohára, ktorá začala svoju súťaže v Pjongčangu triumfom v obrovskom slalome, sa rozhodla sústrediť na kombináciu, ktorú usporiadatelia kvôli nepriaznivej predpovedi počasia presunuli z piatka na štvrtok.

Pre Shiffrinovú tak z vysnívaného útoku na päť zlatých medailí, o ktorom hovorila pred štyrmi rokmi v Soči, nič nezostalo. V Kórei nakoniec nastúpi len na troje preteky.

Dvadsaťdvaročná Američanka si dvoje preteky v dvoch dňoch vyskúšala v prvom olympijskom týždni, keď s programom taktiež zamiešalo počasie.

Na úvodné víťazstvo vo štvrtkovom v obrovskom slalome však nedokázala v slalome nadviazať a namiesto obhajoby zlata zo Soči skončila až štvrtá. Potom sa odhlásila zo sobotňajšieho super G, ktorý sa skončil nečakaným triumfom Češky Ester Ledeckej.

„Hoci by som veľmi chcela nastúpiť v olympijskom zjazde, je pre mňa vzhľadom na zmenu programu dôležitejšie sústrediť energiu na prípravu na kombináciu,“ uviedla v oficiálnom vyhlásení Shiffrinová, ktorá v rýchlostných disciplínach naplno prerazila do špičky až v poslednej sezóne. V decembri v Lake Louise oslávila v zjazde prvé víťazstvo vo Svetovom pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Pjongčang 2018