Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinovej túžba narazila na zmenu programu. Odhlásila sa zo zjazdu

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po úprave programu zjazdového lyžovania na olympijských hrách odhlásila zo štartu v stredajšom zjazde.

19.02.2018 15:15
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Líderka Svetového pohára, ktorá začala svoju súťaže v Pjongčangu triumfom v obrovskom slalome, sa rozhodla sústrediť na kombináciu, ktorú usporiadatelia kvôli nepriaznivej predpovedi počasia presunuli z piatka na štvrtok.

Pre Shiffrinovú tak z vysnívaného útoku na päť zlatých medailí, o ktorom hovorila pred štyrmi rokmi v Soči, nič nezostalo. V Kórei nakoniec nastúpi len na troje preteky.

Dvadsaťdvaročná Američanka si dvoje preteky v dvoch dňoch vyskúšala v prvom olympijskom týždni, keď s programom taktiež zamiešalo počasie.

Na úvodné víťazstvo vo štvrtkovom v obrovskom slalome však nedokázala v slalome nadviazať a namiesto obhajoby zlata zo Soči skončila až štvrtá. Potom sa odhlásila zo sobotňajšieho super G, ktorý sa skončil nečakaným triumfom Češky Ester Ledeckej.

„Hoci by som veľmi chcela nastúpiť v olympijskom zjazde, je pre mňa vzhľadom na zmenu programu dôležitejšie sústrediť energiu na prípravu na kombináciu,“ uviedla v oficiálnom vyhlásení Shiffrinová, ktorá v rýchlostných disciplínach naplno prerazila do špičky až v poslednej sezóne. V decembri v Lake Louise oslávila v zjazde prvé víťazstvo vo Svetovom pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Pjongčang 2018