Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler: Pochvalu si zaslúži celý tím. Môže si trúfať na každého

Najprv slovenskej reprezentácii a jej realizačnému tímu blahoželám k cennému a vynikajúcemu víťazstvu.

14.02.2018 21:26
debata
Na návšteve u súpera. V takejto neobvyklej... Foto: Reuters, GRIGORY DUKOR
Martin Bakoš Na návšteve u súpera. V takejto neobvyklej pozícii sa počas zápasu Slovensko - Olympijskí športovci z Ruska ocitol Martin Bakoš - strelec druhého slovenského gólu.

Príjemne prekvapila priaznivým výsledkom i smelou hrou. Víťazstvo ju určite povzbudí, pre viacerých mladých hráčov i pre celý tím je to výborný vstup do turnaja. Výhru si zaslúžili, s výnimkou úvodnej päťminútovky po ňom viac túžili než ich favorizovaný súper.

Rusi majú obrovský potenciál a ku cti tímu Craiga Ramsayho slúži, že im ho nedovolil rozvinúť. A ešte viac, že sa za nepriaznivého stavu 0:2 nepoddal, lebo to nevyzeralo dobre. Pri dvoch inkasovaných góloch po tečovaných strelách brankár nemá veľkú šancu zasiahnuť a rýchlo zareagovať. Doháňať dvojgólovú stratu proti takému silnému súperovi nie je jednoduché.

ZOH 2018: Hokejový zápas Slovensko - OŠR Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Brankár Branislav Konrád oslavuje víťazstvo nad...

Paradoxne, ľahký náskok Rusov pribrzdil, začali hrať profesorsky, akoby už mali zápas v suchu – a poľavili. Z viacročného pôsobenia v Kontinentálnej hokejovej lige dobre poznám ich mentalitu, v CSKA som viedol i pár hráčov zo súčasného výberu trénera Olega Znaroka, môjho priateľa. Viem, aký je náročný, určite si vstup do olympijského turnaja predstavoval inak.

S pribúdajúcim časom sa jeho zverenci dostali pod tlak, možno aj trochu znervózneli – z histórie sú ich výpadky známe. Presilovky hrali podľa stereotypného vzorca, prihrávkami na os klziska hľadali strelca. Slovenskí hráči krížne prihrávky neraz vystihli a oslabenia ustáli.

O víťazstve slovenského tímu rozhodol väčší entuziazmus, vôľa, srdce, bojovnosť a obetavosť v osobných súbojoch. A aj herná disciplína, hoci pri vylúčeniach sme tŕpli. Lenže vylúčenia Slovákov vyplynuli skôr z veľkej obetavosti, enormného nasadenia v zápale boja než z taktických zlyhaní. Z jednotlivcov si netrúfam vyzdvihnúť nikoho, pochvalu si zaslúži komplet celý tím.

Nezľakol sa veľkých mien, ba Lamper mohol výhru ešte prikrášliť. Pre mladých hráčov je to veľká škola, získajú sebavedomie. Prvý zápas naznačil, že slovenská reprezentácia má svoju kvalitu a môže si trúfať na každého. Bez hráčov NHL sú mužstvá vyrovnanejšie, čo potvrdilo aj víťazstvo Slovinska nad USA. Máme sa na čo tešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Olympijskí športovci z Ruska