Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vítkovej pomohli k bronzu i nové náušnice, Koukalová jej fandila na pláži

Trinásťkrát sa biatlonistka Veronika Vítková zmestila na svetových šampionátoch a olympiádach v individuálnych pretekoch do elitnej desiatky. Vysnenej osobnej medaile sa ale dočkala až v sobotu v šprinte na olympiáde v Pjongčangu, kde v mraze a vetre vybojovala bronz.

10.02.2018 19:22
debata (2)
Bronzová Veronika Vítková s členmi tímu. Foto: Reuters, MURAD SEZER
Veronika Vítková Bronzová Veronika Vítková s členmi tímu.

„Znie to až neuveriteľne. Bol to môj sen mať svoju olympijskú medailu. A je neuveriteľné, že sa mi to podarilo hneď v prvých pretekoch,“ usmievala sa spokojne a priznala, že sa na vlastnú medailu načakala.

"Keď si vezmem, ako dlho sa biatlone pohybujem, tak to trvalo veľmi dlho, dodala 29-ročná Češka, ktorá premiérovo štartovala na MS pred desiatimi rokmi.

Fyzicky si medailu na krk zavesí až v nedeľu na slávnostnom vyhlásení. Na štadióne po pretekoch dostala „len“ kvet, maskota a oslavu od svojho tímu, ktorý ju niekoľkokrát vyhodil do vzduchu.

Na olympiáde potvrdila, že od nového roku jazdí výborne. Vo Svetovom pohári finišovala trikrát na treťom mieste, nabrala sebavedomie a je v pohode. „Od začiatku roka som sa dostala na vlnu a stále sa nej naďalej veziem,“ tešila sa.

Veronika Vítková oslavuje tretie miesto v... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
Vítková Veronika Vítková oslavuje tretie miesto v šprinte biatlonistiek na ZOH v Pjongčangu.

Sobotňajší šprint sa išiel v mrazivom severáku. „Chvíľami tam boli veterné mlyny, ktoré nás zastavovali, na strelnici sa to tiež točilo. Našťastie som dokázala v ležke zareagovať na vietor, tam mi to popadalo. Škoda jednej rany na stojke,“ hodnotila preteky.

Keďže štartovala s číslom dvanásť, v cieli ešte nevedela, či na stupňoch víťazov vydrží až do konca. Bola druhá a rýchlo za ňou finišovala neskoršia víťazka Laura Dahlmeierová z Nemecka. Vítková odbehla zahriať sa do buniek.

„Zapla som si mobil,“ prezradila, ako sledovala vývoj. Ohrozovala ju aj Slovenka Paulína Fialková, ktorá napokon skončila jedenásta. "Paulína bola niekoľko sekúnd za nami. Bola som taká nervózna, aby z toho nebolo štvrté miesto.

Šťastie jej priniesli aj nové náušnice. „Sú špeciálne, olympijské,“ ukazovala ozdobu v tvare trojlístka v českých farbách. „Priviezli mi ich pred dvoma dňami. Bolo to prekvapenie,“ dodala.

Na diaľku jej fandila aj jej reprezentačná kolegyňa Gabriela Koukalová. Tá sa na olympiáde nemohla zúčastniť zo zdravotných dôvodov a tak si užíva dovolenku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Veronika Vítková #Pjongčang 2018 #Gabriela Koukalová