Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato v behu na 50 km získal Legkov, Bajčičák skončil štrnásty

Rus Alexander Legkov získal v nedeľu zlatú medailu v behu na lyžiach na 50 km voľnou technikou s hromadným štartom na zimných olympijských hrách 2014 v Soči.

23.02.2014 10:43
Martin Bajčičák Foto: ,
Martin Bajčičák.
debata (1)

Strieborný kov si v bežeckom komplexe Laura v Červenej Poľane vybojoval jeho krajan Maxim Vylegžanin, absolútny úspech domácich reprezentantov podčiarkol ziskom bronzovej medaily Iľja Černousov. Slovák Martin Bajčičák obsadil štrnástu priečku s mankom 39,2 s na víťaza.

„Spokojnosť s dnešným výsledkom je veľká. Myslím si, že sme zvolili dobrú taktiku, pokiaľ ide o výmenu lyží. Občas som stratil kontakt s prvou skupinou, ale vždy som sa do nej opäť dostal,“ uviedol pre RTVS Bajčičák.

„Posledný kopec bol veľmi náročný, dobre som si však rozložil sily a ešte som predstihol dvoch pretekárov. Moja túžba dostať sa do elitnej pätnástky mi vyšla. Mal som tu tri dobré disciplíny, slabší bol z mojej strany len skiatlon. Dnes to však vyšlo vynikajúco a celkovo som s účinkovaním v Soči maximálne spokojný,“ dodal Martin Bajčičák.

Muži – 50 km voľnou technikou s hromadným štartom: 1. Alexander Legkov 1:46:55,2 h, 2. Maxim Vylegžanin +0,7 s, 3. Iľja Černousov (všetci Rus.) +0,8, 4. Martin Johnsrud Sundby (Nór.) +1,0, 5. Sergej Dolidovič (Biel.) +14,3, 6. Robin Duvillard (Fr.) +14,9, 7. Anders Södergren +17,8, 8. Daniel Richardsson (obaja Švéd.) +24,4,… 14. Martin Bajčičák +39,2 s.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Bajčičák #Alexander Legkov