Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová sa trápila a skončila tretia od konca. V cieli plakala

Bieloruská biatlonistka Daria Domračevová skompletizovala zlatý hetrik na zimných olympijských hrách v Soči. Domračevová po víťazstvách v stíhacích a vytrvalostných pretekoch dominovala v komplexe Laura v Červenej Poľane aj v pondelkových pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km.

17.02.2014 15:52 , aktualizované: 18:04
debata (61)
zväčšiť Anastasia Kuzminová plače v cieli pretekov s... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Anastasia Kuzminová Anastasia Kuzminová plače v cieli pretekov s hromadným štartom.

Domračevová zaváhala v celej súťaži iba jediný raz na strelnici a zvíťazila s náskokom 20,2 s pred Češkou Gabrielou Soukalovou. Bronzovú medailu si skvelým finišom vybojovala Nórka Tiril Eckhoffová, ktorá o sekundu predstihla Nemku Evie Sachenbacherovú-Stehleovú.

Jediná slovenská zástupkyňa Anastasia Kuzminová v konkurencii 30 pretekárok obsadila 27. miesto s odstupom 3:24,7 min, keď celkovo päťkrát minula na strelnici niektorý z terčov.

Zlatá medailistka z rýchlostných pretekov Kuzminová je jedinou biatlonistkou, ktorá v Soči zatiaľ zdolala skvelú Domračevovú. Biatlonistky ukončili individuálnu časť svojho vystúpenia na ZOH 2014 a na programe už budú mať len miešané štafety a klasické štafety.

zväčšiť Anastasia Kuzminová na prvej streľbe ešte... Foto: Reuters, SERGEI KARPUKHIN
Anastasia Kuzminová Anastasia Kuzminová na prvej streľbe ešte držala krok s Bieloruskou Domračevovou.

„Je to aj o psychike, veľa sa tu nedá komentovať. Už pri nástrele bolo cítiť, že jej strelecká forma nie je ako na začiatku zimných olympijských hier. Po prvej položke som dúfal, že sa Nasťa chytila a pôjde dobré preteky. V stojke potom urobila rovnakú chybu ako v predchádzajúcich pretekoch, keď prerušila rytmus a potom netrafila terč,“ skonštatoval Juraj Sanitra.

Kuzminová nastúpila na štart pondelkových večerných pretekov v zlom zdravotnom stave. Trápil ju suchý kašel, mala problém sa nadýchnuť. Napriek prechladnutiu veľmi chcela nastúpiť. O jej ďalšom štarte pod piatimi kruhmi budú rozhodovať lekári.

„Nasťa by rada išla štafety. Už pred začiatkom dnešných pretekov však nebol jej zdravotný stav ideálny. Nemala síce teplotu, ale suchý kašeľ jej bráni v behaní i pri streľbe. Dnes však veľmi túžila nastúpiť,“ doplnil Juraj Sanitra.

Anastasia Kuzminová (reprezentantka SR v biatlone): „Som dosť nachladnutá, dnes to boli veľmi náročné preteky. Navyše som pri rozjazdení pred súťažou spadla na chrbát. Verím, že budem zdravotne poriadku a nastúpim aspoň na preteky miešaných štafiet. V dnešnej súťaži s hromadným štartom som chcela zabojovať, snažila som sa zo všetkých síl. Na začiatku sa mi to aj darilo, držala som sa vpredu s Domračevovou. Po druhej streľbe som však musela absolvovať dve trestné kolá. Taký je šport. Myslím si, že je pekné získať aj jednu zlatú medailu na olympijských hrách.“

Preteky na 12,5 km s hromadným štartom: 1. Daria Domračevová (Biel.) 35:25,6 min (1 tr. okr.), 2. Gabriela Soukalová (ČR) +20,2 s (1), 3. Tiril Eckhoffová (Nór.) +27,3 (1), 4. Evi Sachenbacherová-Stehleová (Nem.) +28,3, 5. Teja Gregorinová (Slovin.) +39,4, 6. Monika Hojniszová (Poľ.) +54,9, 7. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) +1:01,5 min (2), 8. Olena Pidgrušná (Ukr.) +1:11,5 (0),… 27. Anastasia Kuzminová (SR) +3:24,7 (5)

Preteky sme sledovali online

16.36: Cieľ: 1. Domračevová, 2. Soukalová, 3. Eckhoffová.

16.34: Na tretie miesto sa dostala Eckhoffová, Sachenbacherová sa jej drží.

16.32: Kuzminová opäť raz minula a celkovo je predposledná.

16.30: Na treťom mieste je po poslednej streľbe Sachenbacherová. Predbehnúť ju môže azda iba Eckhoffová.

16.28: Domračevová minula, rovnako aj Soukalová. O prvom a druhom mieste je rozhodnuté.

16.26: Na deviatom kilometri sa na čele nič nemení. Tretia Sachenbacherová stráca až 50 sekúnd. O prvých dvoch je zrejme rozhodnuté.

16.24: Soukalová je na méte 8,4 kilometra za Domračevovou 21 sekúnd. Bieloruska si bude môcť dovoliť minúť jeden terč na poslednej streľbe.

16.22: Kuzminová na tretej streľbe v stoji opäť dvakrát minula.

16.22: Bieloruska je na nezastavenie, terč vybielila. Rovnako Soukalová, ktorá stráca 15 sekúnd.

16.20: Domračevová sa už blíži na tretiu streľbu.

16.16: Na šiestom kilometri má Domračevová už 20-sekundový náskok pred Soukalovou.

16.14: Kuzminová dvakrát minula a je po nádejách.Domra­čevová bola opäť čistá.

16.12: Domračevová sa blíži k druhej streľbe a vytvára si pomaly náskok. Je možné, že dnes môže vyhrať aj s jedným trestným okruhom.

16.10: Bieloruska beží prirýchlo, Kuzminová jej prestáva stačiť. Na druhé miesto sa predrala Soukalová.

16.08: Oľga Zajcevová spadla, na čele už je neuveriteľne rýchla Domračevová, Kuzminová je za ňou.

16.06: Kuzminová odstrieľala čisto, rovnako ako jej súperky Soukalová, či Domračevová.

16.06: Na prvú streľbu prichádzajú pretekárky pohromade.

16.04: Na méte 1,5 kilometra je na čele Domračevová, Kuzminová je asi dve sekundy za ňou.

16.02: Na čele bežala Tora Bergerová, ale spadla. Kuzminová beží na špici. Slovenka spadla počas rozcvičky tiež…

16.00: Odštartované.

15.50: Preteky s hromadným štartom na 12,5 kilometra odštartujú o 16.00.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Soči 2014