Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v akcii: Kuzminová pobeží s číslom 1. Bude prvá aj v cieli?

Olympijské hry sa prehupli do svojej druhej polovice, Slovensko má na konte jednu zlatú medailu, čo je viac, ako sa čakalo. V pondelok môže pridať ďalšiu.

17.02.2014 06:00
ZOH 2014, soči, anastasia kuzminová, biaton Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Na programe sú biatlonové súťaže, uvidíme tiež, ako sa Anastasia Kuzminová vyspala z neúspechu vo vytrvalostných pretekoch.

V pondelok začne olympijský program už o 7.30 SEČ. Keďže v nedeľu počasie v biatlonovom areáli Laura neprialo, preteky mužov presunuli. Na hromadný štart sa postaví aj Matej Kazár, ktorý ak dobre zastrieľa, si môže zaknihovať pekný výsledok.

Zrejme ešte viac budú zaujímať preteky žien. Začínajú sa o 16.00 a Kuzminová vybehne na trať z prvého radu s číslom 1. Podľa trénera Juraja Sanitru na ňu doľahla fyzická i psychická únava. „Treba veriť vo vlastné sily, to je najsilnejšia zbraň. Ak bude Nasťa strieľať tak, ako prvé tri položky v individuáli – v pohode, rytmicky a rýchlo, tak máme šancu na dobré umiestenie,“ skonštatoval Sanitra.

Ako už napovedá názov pretekov, všetky biatlonistky sa vydajú na trať naraz. Absolvujú dovedna štyri strelecké položky, prvé dve v ľahu, ďalšie dve v stoji. Za každý nezostrelený terčík musí pretekárka absolvovať 150-metrové trestné kolo.

„Je tam vysoký psychický tlak, na strelnici ide do uší veľa výstrelov, človek to vníma. Rozhodujú aj skúsenosti, ktorých má Nasťa dosť. Viem, že sa na preteky veľmi teší, má veľkú motiváciu, dokonca bude mať štartové číslo jeden,“ dodal Sanitra.

Program finálových disciplín:
11.17 h SNOUBORDING: snoubordkros mužov – finále – Park extrémnych športov Roza Chutor, Červená Poľana
16.00 h BIATLON: Preteky žien na 12,5 km s hromadným štartom – Komplex Laura, Červená Poľana
16.00 h KRASOKORČUĽOVANIE: Tance na ľade – voľné tance – Korčuliarsky palác Ľadovec, Soči
17.05 h BOBY: 4. jazda mužov na dvojsedadlových boboch – Sanki, Červená Poľana
19.12 h AKROBATICKÉ LYŽOVANIE: Akrobatické skoky – 3. kolo finále mužov – Park extrémnych športov Roza Chutor, Červená Poľana
19.15 h SKOKY NA LYŽIACH: Súťaž družstiev na mostíku HS-140, 2. kolo – RusSki Gorkij, Červená Poľana

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Slováci v akcii