Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranenia poznačili ženský snoubordkros. Česi majú prvé zlato

Dve ženy museli odniesť na nosidlách z Parku extrémnych športov v Roza Chutor v nedeľňajšej kvalifikácii snoubordkrosu na XXII. zimných olympijských hrách v ruskom Soči.

16.02.2014 10:22
Eva Samková Foto: ,
Eva Samková.
debata

Američanka Jackie Hernandezová v závere svojej jazdy spadla a narazila hlavou do snehu. Dvadsaťjedenročná pretekárka sa po pár minútach posadila a komunikovala s lekármi predtým, než ju odviezli. Pre zranenie kolena museli transportovať aj Nórku Helene Olafsenovú.

Oba incidenty sa stali len deň po tom, ako ruská reprezentantka v skikrose Maria Komissarovová utrpela vážne zranenie chrbtice počas tréningu na tej istej trati.

Zranená Jacqueline Hernandezová na nosidlách. Foto: SITA/AP, Andy Wong
Jacqueline Hernandezová Zranená Jacqueline Hernandezová na nosidlách.

Finále sa stalo korisťou Češky Evy Samkovej. Pre Česko je to prvá zlatá medaila na týchto ZOH, na konte mali po sobote dve striebra a jeden bronz.

Samková získala pre svoju krajinu vôbec prvé zlato v snoubordingu pod piatimi kruhmi a je treťou českou „zimnou“ olympijskou víťazkou po Martine Sáblíkovej (ZOH 2010, 3000 m a 5000 m v rýchlokorčuľo­vaní) a Kateřine Neumannovej (ZOH 2006, beh na lyžiach 30 km voľnou technikou). „Nemôžem tomu uveriť, dopadlo to pre mňa veľmi šťastne. Pred finále som myslela na to, aby som zajazdila rovnako ako v predchádzajúcich kolách. Chcela som byť sebaistá,“ citoval Samkovú informačný systém ZOH 2014.

Samková vo finále triumfovala pred skúsenou Kanaďankou Dominique Maltaisovou a Francúzkou Chloé Trespeuchovou. Obhajkyňa zlata spred štyroch rokov z Vancouveru Maelle Rickerová nepostúpila zo štvrťfinále.

Veľké finále snoubordkrosu žien: 1. Eva Samková (ČR), 2. Dominique Maltaisová (Kan.), 3. Chloé Trespeuchová (Fr.), 4. Faye Guliniová (USA), 5. Alexandra Jekovová (Bul.), 6. Michela Moioliová (Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Komissarovová #Helena Olafsenová #Jackie Hernandezová #Eva Samková