Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahraničným fanúšikom chýba v Soči alkohol

Niektorých zahraničných návštevníkov neteší, že na športoviskách zimných olympijských hier v Soči si nemôžu zakúpiť alkoholické nápoje.

16.02.2014 07:49
Soči, počasie Foto: ,
Ilustračná foto zo Soči.
debata (4)

Ruské zákony zakazujú alkohol na verejných priestranstvách počas športových podujatí, takže napríklad na hokejovom štadióne Ľadový palác Boľšoj nečapujú ani pivo. „Je to šialené, radi by sme si pri sledovaní hokeja dali pivo,“ povedala Američanka Gretchen Kirkeyová zo Seattlu.

Šéf organizačného výboru ZOH 2014 Dmitrij Černyšenko pripomína, že rozhodnutie o zákaze alkoholu je v súlade s ruskou legislatívou. „Máte dostatok možností zakúpiť si alkoholické nápoje, existujú špecializované predajne. Na športoviskách sú na konzumáciu vyhradené miesta, nepatrí to na verejnosť,“ uviedol Černyšenko pre informačný systém ZOH 2014.

Moskovčan Dimor Šencev s nariadením súhlasí: „Dáva to zmysel, nepotrebujeme predsa, aby sa celý svet pozeral na opitých Rusov.“ Domáci by si mali dávať pozor na to, aký obraz si vytvoria pred celým svetom počas olympijského sviatku športovcov. „Alkohol by nemal zatieniť šport, ktorého sme momentálne svetovým centrom,“ vyjadrila svoj súhlas študentka zo Soči Jelen Lyntiková.

Iný názor má Andrij Kazačanskij, 25-ročný ekológ z Krasnodaru: „Pred zápasom pijeme pivo, po ňom vodku. Výhra či prehra, vždy vodka. Raz plačeme, inokedy oslavujeme,“ priznal Kazačanskij.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľadový palác Boľšoj #zahraniční športoví fanúšikovia #Dmitrij Černyšenko