Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminovcov sa dotkol škandál okolo AP. Médiá dostali červenú. Všetky!

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová je zvyčajne k médiám mimoriadne otvorená. Po piatkových vytrvalostných pretekoch však iba prešla okolo skupinky píšucich slovenských novinárov bez slova.

14.02.2014 19:36
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová v cieli vytrvalostných pretekov.
debata (36)

Rovnako jej rozhovor pre RTVS priamo po dobehnutí do cieľa vyznel veľmi rozpačito. Inokedy vysmiata a dobre naladená Kuzminová, sa tentoraz neusmievala, odpovedala stručne, ba nakoniec rozhovor predčasne ukončila.

Dvadsaťdeväťročná biatlonistka mlčí na podnet manžela a kondičného trénera Daniela Kuzmina. Podľa neho je to dôsledok toho, že po víťazstve v šprinte médiá prekrútili slová jeho manželky o jej vzťahu k Slovensku.

Kuzminovej slová v nedeľu nesprávne interpretovala americká agentúra AP a uverejnili ich najmä zámorské médiá. „Som iba držiteľka slovenského pasu, ale mám ruskú národnosť. Tu som doma,“ citovali ju. Šampiónka sa v skutočnosti označila za „Slovenku narodenú v Rusku.“

Pravdou je, že o prekrútenom význame Kuzminovej slov informovali aj slovenské bulvárne médiá. O veľkom nedorozumení sme v pondelok poobede informovali aj my v článku: Americká agentúra AP totálne prekrútila Kuzminovej slová po víťazstve

„Prekvapilo ma, že sa so slovenskými novinármi nepodelila o dojmy, lebo je čo predať. Prácu sme odviedli dobrú a išli by sme sami proti sebe, keby sme ju nechceli spropagovať,“ reagoval na mlčanie Juraj Sanitra.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Soči 2014