Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sočský diár: Zlaté repete!

Anastasia Kuzminová obhájila olympijské zlato elegantným spôsobom výnimočnej profesionálky. Súperkám nedala šancu, beh i streľbu zvládla učebnicovo.

09.02.2014 00:00
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Obrovská radosť slovenskej biatlonistky v Soči.
debata

Tomu sa povie načasovaná forma!

Za medailou šla ako dravec za korisťou. Predviedla ešte lepší výkon ako pred štyrmi rokmi vo Vancouvri, kde sa na ceste za zlatom na strelnici raz pomýlila. Teraz vybielila všetkých desať terčíkov. Osem odstrieľala sebaisto, pred deviatym a desiatym výstrelom trochu vyčkávala. Jemne ponapínala nervy, posledné terče sú psychicky najnáročnejšie. O tom vie svoje Anastasiin brat Anton – v sobotu minul posledný terč a pripravil sa o medailu. Nasťa sklopila všetky.

Tam ukázala mentálnu silu. Počkala si na správny okamih, udržala vysokú koncentráciu. To je vizitka najvyššej profesionality, chválil ju dojatý Juraj Sanitra, strelecký tréner. Spolu prežili najväčšie úspechy, prekonali aj napäté chvíle iskrenia a nedlhý rozchod, keď sa Anastasia neráčila so streľbou, keď ju sužovala veľká premotivovanosť.

Za štyri roky pretekársky dozrela, v tejto sezóne vyhrala po prvý raz. Pohodu čerpá z rodinného kruhu, medzi najbližšími sa cíti najlepšie. Odlúčenie od syna Jeliseja znáša ťažko, no vie, že ak chce pomýšľať na úspechy, musí pre ne niečo obetovať. O obhajobe zlata počúvala s blížiacimi sa olympijskými pretekmi čoraz častejšie. Priznala, že ju to vyrušuje. Radšej chcem príjemne prekvapiť, opakovala.

Pohľad z biatlonového areálu Laura na okolité vysvietené štíty pripomína vianočný stromček. Obrazne i reálne: Anastasia Kuzminová dala slovenskémi športu i sebe zlatý darček. Veľkosť športovca je v tom, ako sa vie pripraviť na najdôležitejšie preteky, vravel Sanitra ako z učebnice.

Svätá pravda. A môže byť ešte aj ďalšie repete, Kuzminovú čakajú ďalšie štarty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Anastasia Kuzminová #Soči 2014 #zlatá medaila