Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédi hľadajú náhradu za Henrika Sedina, do Soči ho nepustia zranené rebrá

Po Vladimírovi Sobotkovi, Johanovi Franzénovi, Stevenovi Stamkosovi a Mariánovi Gáboríkovi je Švéd Henrik Sedin ďalším hokejistom zo zámorskej NHL, ktorý sa nestihol uzdraviť pred začiatkom zimných olympijských hier v Soči.

07.02.2014 07:25
Henrik Sedin Foto: ,
Henrik Sedin.
debata

Bývalého držiteľa Hartovej trofeje nepustia do Ruska pomliaždené rebrá. Henrik Sedin nedoplní vo švédskom olympijskom tíme svoje dvojča Daniela. Informuje o tom prostredníctvom webu jeho klub Vancouver Canucks.

Henrik Sedin sa zranil 17. januára po krosčeku Čecha Martina Hanzala z Phoenixu. „Som sklamaný, že nemôžem reprezentovať moju krajinu na zimných olympijských hrách. Bolo to ťažké rozhodnutie, ale napokon to najsprávnejšie pre mňa, švédsky tím i Vancouver Canucks. Želám mojim spoluhráčom z reprezentácie všetko najlepšie a teším sa na návrat do hry,“ uviedol v stanovisku Henrik Sedin, ktorý tento týždeň nastúpil v zápasoch s Detroitom a Bostonom. Vo štvrtok v Montreale už chýbal na súpiske.

V 52 stretnutiach tejto sezóny strelil Henrich Sedin deväť gólov a pridal 31 asistencií. Švédi zatiaľ neoznámili meno náhradníka za útočníka Vancouveru. Tri korunky začnú olympijský turnaj 12. februára zápasom proti Česku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Vancouver Canucks #Henrik Sedin