Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Viac hrám, viac si verím

Má za sebou náročné obdobie. V predošlých dvoch sezónach ho sužovali zranenia a v aktuálnej musel tvrdo bojovať o miesto v základnej zostave. Až dvadsaťkrát sledoval zápas len z tribúny, hoci ho netrápili žiadne zdravotné problémy. V ostatných dňoch sa však Andrej Meszároš podľa zámorských médií čoraz viac usmieva.

23.01.2014 10:00
debata

Má na to pádny dôvod. Pevne sa usadil v zostave a navyše začal zbierať body za góly a asistencie. „Stále je to najmä o tom, či mi dá tréner dôveru a koľko času strávim na ľade,“ tvrdí obranca Philadelphie Flyers v zámorskej NHL a slovenskej reprezentácie.

Páli Andrej Meszároš. Foto: SITA
Andrej Meszároš Páli Andrej Meszároš.

Ako vnímate svoju aktuálnu pozíciu v mužstve?
Momentálne hrám, takže je to dobré (so smiechom). Začalo sa mi aj individuálne dariť. Horšie je, že ostatné zápasy nehráme dobre ako tím. Trápime sa v defenzíve. Máme dobrý útok a vieme dať góly, ale na víťazstvá potrebujeme aj pozornú obranu. Neustále nám to prízvukuje aj tréner.

Cítite sa už v optimálnej pohode?
Stále je to najmä o tom, či mi dá tréner dôveru a koľko času strávim na ľade. Teraz je to fajn, pár zápasov mi vyšlo, ale nerobím z toho vedu. V športe sa vám raz darí a inokedy nie. Cítim sa dobre. Dúfam, že vydržím v zostave čo najdlhšie, aby som bol dobre pripravený na olympiádu.

Čím ste trénera presvedčili, že patríte do zostavy?
To je otázka skôr pre neho. Vyhrávali sme, keď som hral, urobil som aj nejaké body, asi preto ma drží v zostave. Viem, čo mi predtým vyčítal, že robím zle. Tak sa snažím robiť to, čo odo mňa vyžaduje – podporovať ofenzívu.

V ostatných dueloch ste začali zbierať body za góly a asistencie. Čo sa zmenilo?
Viac hrám a viac si verím. Podporujem útok najviac, ako môžem. A vychádza to. Budem sa o to pokúšať naďalej. Body každému hráčovi pomôžu. Cíti sa lepšie, hrá sa mu lepšie.

Ako ste znášali obdobie, keď ste viac vysedávali na tribúne ako hrali?
Pre každého hokejistu je to nepríjemné a náročné, lebo chce byť na ľade. V tíme máme osem obrancov, takže dvaja ostávajú vždy na tribúne. Preto je moja pozícia iná ako v predošlých rokoch.

V zámorí sa veľa písalo o vašej možnej výmene do iného klubu. Viete o záujme niektorých mužstiev?
Nič konkrétne sa ku mne nedostalo.

Pomohlo vám psychicky aj to, že vás nominovali na olympijské hry?
(premýšľa) Som veľmi šťastný, že si zahrám na olympiáde… Či mi to však pomohlo, neviem. Možno je to len náhoda, že po nominácii sa mi začalo dariť.

Neobávali ste sa, že vás strata zápasovej praxe môže pripraviť o účasť v Soči?
Bál som sa toho. Keď človek hráva málo a nedarí sa mu, jeho šance na účasť na olympiáde klesajú. Ak by som nehral vôbec, dostal by šancu niekto iný a rešpektoval by som to.

Na ktorého zo spoluhráčov sa najviac tešíte?
Na všetkých členov tímu, čo tam budú. Či sú to maséri, fyzioterapeuti alebo hráči. Dúfam, že vytvoríme dobrú partiu a urobíme dobrý výsledok.

Koho so sebou zoberiete do Soči?
Na olympiádu prídu moji rodičia a so sebou beriem aj priateľku.

Ako v klube prijali fakt, že najväčšia hviezda Flyers Claude Giroux sa nezmestil do kanadskej nominácie?
Nikto tomu neveril… Je to špičkový hráč a som presvedčený, že tam patrí. No do olympiády je ešte ďaleko, počkajme si. Nikomu to síce neprajem, ale ešte sa môže ktokoľvek zraniť a možno Clauda donominujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Andrej Meszároš #Philadelphia Flyers #Soči 2014