Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medlová, Zmoray i bobisti musia čakať, či sa im ujde miesto v Soči

Výprava Slovenska na zimných olympijských hrách 2014 v Soči (7. - 23. februára) sa zatiaľ nerozšíri

20.01.2014 14:57
Klaudia Medlová Foto:
Klaudia Medlová.
debata

Snoubordistke Klaudii Medlovej a skokanovi na lyžiach Tomášovi Zmorayovi Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zatiaľ nepridelila miestenky a obaja figurujú v pozícii náhradníkov. Miestenku zatiaľ nemajú ani bobisti.

FIS pridelila Slovensku celkom pätnásť miesteniek pre účasť športovcov v jej pôsobnosti na ZOH 2014. Do čiernomorského letoviska sa kvalifikovalo deväť alpských lyžiarov (4 muži+5 žien), kvarteto bežcov na lyžiach (2+2) a dve akrobatické lyžiarky. Informáciu priniesol oficiálny web FIS.

Keďže kvalifikačné procesy sa vo viacerých športoch skončili v nedeľu 19. januára a až do piatka 24. januára sa budú prerozdeľovať prípadné voľné miestenky v rámci medzinárodných federácií, valné zhromaždenie SOV 16. januára schválilo aj nomináciu s prípadnými adeptmi na štart v Soči a poverilo výkonný výbor SOV, aby ju potvrdil na svojom mimoriadnom zasadnutí 27. januára.

Medlová v súčasnosti figuruje na trinástom náhradníckom mieste, Zmoray na piatom. Obaja majú šancu kvalifikovať sa pri dodatočnom rozdeľovaní miesteniek.

Slovenskí bobisti zatiaľ nemajú istotu účasti na zimných olympijských hrách v ruskom Soči. Medzinárodná bobová federácia (FIBT) oznámila Slovenskému olympijskému výboru (SOV), že v rebríčku FIBT k 19. januáru, ktorý je rozhodujúci pre rozdelenie miesteniek na ZOH 2014, sú Slováci len medzi náhradníkmi. V dvojboboch patrí Milanovi Jagnešákovi a spol. druhá pozícia pod čiarou a v štvorboboch aktuálne figurujú dokonca ako prví nekvalifikovaní. Nádej na štart pod piatimi kruhmi však pre nich ešte bliká. Šancu majú v prípade, že niektorá z krajín nevyužije všetky miesta získané v kvalifikačnom procese. Všetky národné olympijské výbory musia do stredy 22. 1. oznámiť, či obsadia vybojované kvóty posádok. Ak by sa na slovenských bobistov predsa len usmialo šťastie, bol by to pre nich štvrtý štart na zimnom sviatku všetkých športovcov.

V olympijských pretekoch sa predstaví v oboch mužských disciplínach po 30 posádok (3 krajiny maximálne po 3 posádky, 6 po 2 a zvyšok po 1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Zmoray #Klaudia Medlová