Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská pošta vydáva známky k Soči. Zobrazujú biatlon a lyžovanie

Slovenská pošta v stredu vydáva dve známky k zimným olympijským a paralympijským hrám v Soči. Prvá je venovaná februárovým zimným olympijským hrám, druhá marcovým paralympijským. Obe majú nominálnu hodnotu 0,90 eur.

15.01.2014 13:33
debata

Prvá známka zobrazuje biatlon, ktorý kombinuje beh na lyžiach so streľbou. Je na nej stvárnený detail športovkyne počas streľby v stoji. Poštovú známku s rozmermi 44,1 × 26,5 mm vrátane perforácie horizontálneho formátu vytlačila ofsetovou technikou tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s.

zväčšiť Poštová známka zobrazujúca biatlon na ZOH. Foto: SITA, Slovenská poššta
Poštová známka, ZOH v Soči Poštová známka zobrazujúca biatlon na ZOH.

Súčasne s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s domicilom mesta Bratislava na pečiatke. Motívom prítlače FDC je šprint biatlonistiek do cieľa. Na FDC pečiatke je stvárnený beh biatlonistky na lyžiach. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky a FDC, ako aj návrhu FDC pečiatky je Igor Piačka.

Druhá poštová známka zobrazuje jednu z najúspešnejších slovenských zimných paralympijských disciplín – zjazdové lyžovanie. Motívom známky je slalom v kategórii zrakovo postihnutých lyžiarov s navádzačom. Známku rozmerov 44,1 × 26,5 mm vrátane perforácie horizontálneho formátu vytlačila ofsetovou technikou tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s. Spolu s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava.

zväčšiť Poštová známka zobrazúca jednu z... Foto: SITA, Slovenská poššta
Poštová známka, paralympijské hry Poštová známka zobrazúca jednu z najúspeššnejšších slovenských zimných paralympijských disciplín - zjazdové lyžžovanie.

Prítlač FDC tvorí kresba zjazdového lyžiara s postihnutou hornou končatinou. Obrazový motív FDC pečiatky predstavuje zjazdový lyžiar s postihnutou dolnou končatinou. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky a FDC, ako aj návrhu FDC pečiatky je Karol Felix.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #poštová známka