Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára? Toho nechajú Slováci na ľade celých 60 minút, smejú sa Kanaďania

Nominácia slovenských hokejistov na olympijské hry v Soči vzbudila ohlas aj v zahraničí. Informovali o nej takmer všetky hokejové internetové stránky, pod mnohými z nich sa aj živo diskutovalo.

07.01.2014 22:44
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata (18)

Slovenský hokej má vo svete stále cveng a tak nečudo, že väčšina sa o olympijskom tíme vyjadruje s rešpektom, našli sa však aj takí, podľa ktorých sú Chára a spol. nevýrazným kolektívom bez medailovej šance. Prečítajte si však aj príspevky, ktoré vás zaiste pobavia.

„Stavím sa, že Slováci nechajú hrať Cháru celých šesťdesiat minút,“ takto zareagoval jeden z kanadských diskutérov na webovej stránke tsn.ca pod článkom o slovenskom tíme. „Hádam ho nezničia, potrebujeme ho na play-off,“ reagoval pravdepodobne fanúšik Bostonu Bruins, kde reprezentačný kapitán aktuálne hráva.

„Tomáš Surový? Haha, toho predsa pred časom vyhodili z Pittsburgu. Tento tím zrejme v Soči veľa vody nenamúti, aj keď je pravda, že ich zápas proti Kanade v roku 2010 patril k tým najlepším,“ komentoval nomináciu centra Dynama Minsk ďalší z čitateľov.

Veľa kanadských diskutérov tiež poukázalo na fakt, že o turnajovom úspechu, či neúspechu rozhodne aktuálna forma brankárov. A tu pri spomienke na skvelé výkony Jaroslava Haláka v play-off v drese Montrealu Canadiens mnohých prešiel smiech.

„Halák môže v Soči rozhodnúť ktorékoľvek stretnutie. Ak k tomu pripočítam zopár nadštandardných hráčov, tak sa zdá, že Slovensko má veľmi zaujímavý mančaft,“ poznamenal čitateľ s nickom flame4ever.

„Nemajú veľa rýchlych útočníkov, ani čistokrvných strelcov, ale nechýba im vynikajúci gólman a solídna obrana. Ak zaberú v pravý čas, môže byť z toho medaila,“ upozornil hokejový fanúšik s prezývkou just_giver.

Na stránkach tsn.ca, či NHL.com si hneď niekoľko ľudí všimlo často opakujúce sa meno Tomáš v slovenskom výbere. „Tomáš prihral Tomášovi, ktorý našiel pred bránkou voľného Tomáša,“, alebo „Ten Tomáš určite strelí v Rusku niekoľko gólov“… Tréner Vladimír Vůjtek povolal na olympijský turnaj hneď šesť Tomášov. A všetci z nich sú útočníci…

O zaujímavé postrehy sa podelili českí fanúšikovia. „Majú dobrých gólmanov, obranu tiež, nejaký ten gólik asi tiež dajú, majú tam tiež mladé pušky. Rozhodne môžu prekvapiť,“ tvrdila v diskusii Veronika Konopáčová, ktorá dostala na svoj príspevok najviac pozitívnych ohlasov.

Ďalší čitatelia zasa využili príležitosť, aby si „kopli“ do svojho trénera Aloisa Hadamczika, ktorý čelí po ohlásení českej nominácie veľkej kritike. „Oni majú Pána trénera, my máme pomstychtivého šaša,“ napísal čitateľ. „Aspoň jeden český tréner použil pri zostavovaní tímu zdravý rozum,“ pochválil Vůjteka ďalší z nich.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #Zdeno Chára #Soči 2014