Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ktorý idiot postavil takú trať?! Taliani to pre zranenie Shiffrinovej schytávajú z každej strany

Náročná trať, ktorá si vyžiadala množstvo pádov, ako aj zranenie najlepšej lyžiarky sveta. Piatkový zjazd v Cortine d'Ampezzo nedopadol podľa predstáv organizátorov.

27.01.2024 08:43
venier Foto:
Piatkový zjazd v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo vyhrala Rakúšanka Stephanie Venierová.
debata (12)

Spadli a zranili sa viaceré pretekárky, do cieľa nedošiel plný tucet. Tretinu z toho tvorili Švajčiarky, spomedzi ktorých najhoršie skončila Corinne Suterová.

Majsterka sveta z roku 2021 síce nespadla, ale po dopade z prvého skoku si poškodila koleno a kričala od bolesti.

Čiernou škvrnou pretekov bolo aj zranenie Mikaely Shiffrinovej. Líderka celkovej klasifikácie Svetového pohára nezvládla rovnaký úsek trate ako Suterová a po páde skončil v ochrannej sieti.

Mala šťastie, že ju nemuseli zvážať dole svahom na záchranárskych saniach tak, ako Petru Vlhovú minulý týždeň v Jasnej.

Pozrite si pád Mikaely Shiffrinovej na videu:

Otrasená Američanka sa po niekoľkých minútach postavila na nohy a s evidentnou bolesťou v ľavom kolene odkrivkala zo svahu. Následne nastúpila do vrtuľníka, ktorý ju previezol do nemocnice na podrobnejšie vyšetrenia.

Američanka večer po pretekoch pridala na sociálnej sieti snímku, ako leží v posteli a „ľaduje“ si boľavé koleno. Na rozdiel od Vlhovej či Suterovej mala šťastie, keďže si nepoškodila väzivá v kolene.

"Ďakujem za podporu. V tejto chvíli to beriem deň po dni a keď budem vedieť viac, podelím sa s vami o ďalšie informácie. Som veľmi vďačná, že to nie je horšie, ale momentálne ma to dosť bolí.

„Zvyšok tohto víkendu vynechám a nebudem štartovať ani v Kronplatzi,“ napísala Shiffrinová. V Kronplatzi sa 30. januára pôjde obrovský slalom.

Smutní Helvéti

Smutní po piatkovom zjazde boli predovšetkým vo švajčiarskom tíme.

Okrem Suterovej spadli aj Priska Nuferová, Stephanie Jenalová, ako aj Michelle Gisinová, ktorá utrpela odreniny a zvyšný program v Cortine vynechá.

„Najhoršie dopadla Corinne. Má roztrhnuté väzy v kolene i poškodený meniskus. Hneď v nedeľu sa podrobí operácii a sezóna sa pre ňu skončila,“ referoval lekár švajčiarskeho tímu Walter Frey.

421836783 18409853983008225 1975453834855343985 n Čítajte viac Mohlo to byť horšie, som veľmi ubolená, ozvala sa Shiffrinová po páde. Od lyží si odpočinie

Tréner ženskej reprezentácie z krajiny helvétskeho kríža Beat Tschuor označil trať za náročnú a pre Blick potvrdil, že organizátori pred druhým zjazdom, ktorý je na programe dnes, upravili trať na niektorých úsekoch.

„Ide najmä o úsek po prvom skoku. Pretekárky musia bleskovo reagovať, lebo už počas skoku musia meniť momentum a pripraviť sa na rýchlu zákrutu,“ reagoval Tschuor.

Švajčiarov potešila aspoň Lara Gutová-Behramiová. Skúsená harcovníčka predviedla sústredenú jazdu a vyjazdila si druhú priečku. Ale ani ona si neodpustila kritický komentár.

„Trať bola úplne iná ako v stredu na tréningu, bránky boli rozostavané odlišne. Samozrejme, vplyv na kvalitu snehu malo aj počasie. Išlo sa mi dobre, ale bolo to skutočne veľmi rýchle a dosť náročné,“ vravela Gutová-Behramiová.

Mix Collage-26-Jan-2024-01-19-PM-4479 Čítajte viac Dve hviezdy skončili vo vrtuľníku, krik plný bolesti. Olympia Delle Tofane decimovala lyžiarky ako na bežiacom páse

Náročnosť „pisty“ v Cortine nehnevala predovšetkým fanúšikov Mikaely Shiffrinovej.

„Ktorý idiot staval trať? Dlhý skok a hneď potom zákruta? To potom hneď vedľa mohli postaviť poľnú nemocnicu,“ reagoval jeden z fanúšikov.

„Autori tratí to preháňajú, pridávanie množstva vody robí zo svahov klzisko. Treba sa zamyslieť nad úpravami tratí tak, aby sa robili ako bezpečné a nie ako zabijacké,“ znela ďalšia z reakcií.

Dnes je v Cortine na programe druhý zjazd, v nedeľu sa pôjde super G.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #zjazd #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie