Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doráňaní, ale spolu. Shiffrinová má tuhý korienok, jej tím prezradil termín možného návratu

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová nedokončila piatkový zjazd v Cortine d'Ampezzo. Po páde vo veľkej rýchlosti skončila v ochranných sieťach.

30.01.2024 20:08 , aktualizované: 20:58
424648726 18410469889008225 1104291399400389364 n Foto:
Hviezdne lyžiarske duo utrpelo po páde viaceré zranenia.
debata

Dvadsaťosemročnú hviezdu následne transportovali na vyšetrenie do nemocnice. Testy odhalili poranenie kolena, ale väzy neboli poškodené. Shiffrinová vynechala zvyšný program v Cortine i utorkový obrovský slalom v Kronplatzi.

Na maródke sa tak ocitla v spoločnosti nórskeho lyžiara Aamodta Kildeho, s ktorým tvorí pár. Aj ten sa zotavuje z viacerých zranení, ktoré utrpel po ťažkom páde počas januárového zjazdu vo švajčiarskom Wengene.

Kilde sa už počas aktuálnej sezóny na svahu neobjaví. Má za sebou operáciu ramena a lýtka, čaká ho dlhá rekonvalescencia.

Paradoxne si tak aspoň obaja prominentní športovci užijú viac spoločného času spolu, keďže počas nabitej sezóny by sa veľmi nevídali.

O svojom stave informovala Shiffrinová na sociálnej sieti X. „Ideme deň po dni. Nebudem sa sťažovať na uplynulé dni,“ uviedla.

Aj keď pád Shiffrinovej vyzeral hrozivo, líderka priebežného poradia by sa mohla vrátiť už na konci budúceho týždňa.

Štartovať by mohla na podujatí Svetového pohára v Soldeu v Andorre, kde je 10. februára na programe obrovský slalom a o deň neskôr slalom.

"Mikaela sa vzhľadom na okolnosti cíti relatívne dobre. Nemá zlomeninu a ani poškodené väzy. Definitívne rozhodnutie o jej návrate však ešte nepadlo.

Často urobíte jeden krok vpred a vráti vás to o dva späť. Musíme mať trpezlivosť," vyhlásil športový riaditeľ amerického tímu Patrick Riml.

Úhlavná súperka Petry Vlhovej sa tak vráti do akcie o pár týždňov skôr, ako sa očakávalo. To sa nedá povedať o slovenskej pretekárke, ktorá po páde v Jasnej musí absolvovať operáciu kolena.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #návrat #lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #Aleksander Aamodt Kilde