Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký comeback na biatlonovej scéne! Bátovská Fialková sa vracia do reprezentácie, príde aj ďalšie známe meno

Paulína Bátovská Fialková sa vracia do reprezentácie. Historicky druhá najúspešnejšia biatlonistka slovenskej histórie mala ročnú prestávku s materskými povinnosťami.

25.04.2024 11:12 , aktualizované: 17:54
6 Paula ski Foto:
Paulína Bátovská Fialková.
debata (7)

O jej návrate vo štvrtok informoval web slovenskybiatlon­.sk.

"Po ročnej prestávke s materskými povinnosťami sa do tréningového procesu vracia Paulína Bátovská Fialková a s ňou aj tréner Martin Bajčičák.

Paulína je druhou najúspešnejšou biatlonistkou našej histórie. V pretekoch najvyššieho fóra získala 3 237 bodov. Až deväťkrát sa postavila na pódium v pretekoch Svetového pohára, no uniká jej víťazstvo ako aj medaila z MS a OH. V celkovom hodnotení bola raz šiesta i trinásta, v predminulej sezóne pred pauzou bola 17. najlepšou biatlonistkou sveta," informuje spomenutý zdroj.

Bajčičák ako bežec na lyžiach štartoval na piatich olympijských hrách s maximom na 8. mieste, na MS 2005 mu na 30 km ušla medaila vo fotofiniši, skončil štvrtý.

Vyhral jedny preteky Svetového pohára, na pódiu stál trikrát. Po ukončení kariéry už trénoval sestry Fialkové v sezónach 17/18, 18/19 a 19/20. Potom odišiel do Poľska.

kuzminová Čítajte viac Žiadny koniec kariéry sa nekoná! Kuzminová myslí aj na obhajobu zlata na olympiáde

Ako dodáva web slovenskybiatlon­.sk, Bajčičák nebude iba kondičným trénerom Bátovskej Fialkovej, ale obaja sa pridajú k mužskému tímu a trénerovi Lukášovi Daubnerovi.

Spolu s Bajčičákom tak budú pripravovať aj Tomáša Sklenárika, Jakuba Borguľu, Damiána Cesneka, Mateja Badáňa, Sebastiána Ilavského a Benjamína Belicaja.

„Návratom Bátovskej Fialkovej sa výrazne zvýši konkurencia v našom ženskom tíme, kde bude pokračovať aj Anastasia Kuzminová a vieme, že Ema Kapustová už ukončila juniorskú kariéru. Máme iba tri miestenky na preteky SP, teda spolu so sestrami Remeňovými a Júliou Machyniakovou nebude jednoduché dostať sa do tímu pre SP,“ dodáva spomenutý zdroj.

Paulína Bátovská Fialková. Foto: TASR/AP, Anders Wiklund/TT via AP
Paulína Fialková Paulína Bátovská Fialková.

Bátovská Fialková priznala, že biatlon je po čase začal chýbať.

"Za posledný rok som si veľmi oddýchla. Fyzicky aj mentálne. Získala som od biatlonu určitý odstup a tiež potrebný nadhľad. Na moje veľké prekvapenie mi tréningy a súťaženie začali chýbať, a myšlienka o návrate k vrcholovému športu sa objavovala v mojej hlave čoraz častejšie. Moja chuť a nová energia nadchli aj môjho staronového trénera Martina Bajčičáka. Spoločne sme sa rozhodli k biatlonu vrátiť, zabojovať, smerom k OH 2026.

Idem do prípravy odhodlaná, ale s obrovským rešpektom. Urobím maximum, ale na prvom mieste už bude navždy moja dcérka. Keby to nebola skvelá parťáčka, a nemala by som podporu mojej obetavej rodiny, nemohla by som na športovanie na najvyššej úrovni ani pomyslieť. Môže to vyjsť, ale nemusí. No jedno viem už teraz isto. Ak by som to aspoň neskúsila, neskôr by som si to určite vyčítala. Tak nám prosím držte palce, ďalšia šou sa začína," napísala 31-ročná Slovenka na sociálnej sieti.

kuzminová Čítajte viac Usmiata a šťastná za prvé pódium po návrate. Kuzminová finišovala medzi najlepšími
7 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Martin Bajčičák #Paulína Bátovská Fialková