Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Braathen to s návratom na svahy myslí vážne. Slalomový šampión okolo seba vybudoval lyžiarsky supertím

Nórsky, a teraz už aj brazílsky lyžiar Lucas Braathen vlani v októbri v nečakane oznámil ukončenie aktívnej kariéry, aby v marci tohto roku ohlásil návrat na svahy.

15.04.2024 12:09
Lucas Braathen Foto:
Lucas Braathen s glóbusom za slalom.
debata

Bude však reprezentovať netypickú lyžiarsku krajinu, ktorou je Brazília. K nej ho viaže pôvod jeho mamy, ktorá sa tu narodila.

Sám Braathen v juhoamerickej krajine najskôr vyrastal, po rozchode rodičov ho získal do opatrovníctva otec a presťahoval sa do Európy.

Návrat do súťažného diania rozhodne nepodcenil. Na minulotýždňovej tlačovej konferencii predstavil svoj realizačný tím, lepšie povedané supertím.

Lucas Braathen Čítajte viac Pohádal sa so zväzom, debutoval ako model. Mladý Nór ukázal vyšportované brucho, špekuluje nad návratom?

Rodákovi z Osla sa okolo seba podarilo zhromaždiť niekoľko najuznávanejších trénerov na lyžiarskom okruhu.

Braathenovi sa podarilo presvedčiť napríklad Rakúšana Mikea Pirchera, ktorý bol trénerom osemnásobného celkového víťaza Svetového pohára Marcela Hirschera.

Ďalšou cennou posilou je Kurt Kothbauer, ktorý mal podiel veľký podiel na úspechoch čerstvého celkového víťaza Svetového pohára Marca Odermatta.

763919727 Čítajte viac Šok pred štartom sezóny. Hviezda končí v 23 rokoch kariéru

V posledných rokoch mal na starosti kondičnú pripravenosť švajčiarskeho lyžiara, ktorý bol počas nedávno skončeného ročníka SP nezastaviteľný.

Braathenova nová lyžiarska družina má celkovo sedem členov. Špecialista na technické disciplíny má na konte 69 štartov v SP a päť víťazstiev.

V roku 2022 triumfoval v slalome vo švajčiarskom Wengene z 29. miesta po 1. kole a napokon získal malý glóbus.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #tím #slalom #tréneri #Lucas Braathen