Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová oznámila radostnú novinu. Gratulujú jej kolegyne i fanúšikovia z celého sveta

Sezóna sa jej predovšetkým vinou zranenia nevydarila podľa predstáv, ale vôbec ju to nemusí mrzieť. V osobnom živote totiž zažíva veľké šťastie.

05.04.2024 08:28
02. Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (18)

Najlepšia lyžiarka planéty Mikaela Shiffrinová oznámila svetu radostnú novinu. Spoločne so svojím priateľom, nórskym zjazdárom Aleksandrom Aamodtom Kildem sa zasnúbili a plánujú svadbu.

Americká superstar o zásnubách informovala na sociálnej sieti. Gratulovali jej k tomu milióny fanúšikov, ako aj jej súčasné a bývalé kolegyne vrátane Tiny Mazeovej či Alice Merryweatherovej.

Pripojil sa aj slovenský reprezentant Adam Žampa.

Shiffrinová bola suverénkou prvej polovice nedávno skončenej sezóny Svetového pohára a mala nakročené k zisku svojho šiesteho veľkého krištáľového glóbusu.

V závere januára však počas zjazdu v Cortine d'Ampezzo utrpela bolestivý pád, čoho výsledkom bolo zranenie kolena.

Rekonvalescencia si vyžiadala šesťtýždňovú pauzu, počas ktorej Shiffrinovej absenciu využila Lara Gutová-Behramiová, ktorá sa napokon vďaka sérii úspešných výsledkov stala aj celkovou víťazkou Svetového pohára.

shiffrin Čítajte viac Namyslená alebo pragmatická? Vo väčšine pretekov lyžujem len na 60 percent z mojej kapacity, prekvapuje Shiffrinová

Shiffrinová sa vrátila na svahy v závere sezóny a uhájila zisk malého glóbusu za slalom. Výhrou v slalome v Saalbachu sa dostala na métu 97 triumfov v seriáli SP, zároveň to bolo pre ňu jubilejné 60. víťazstvo v najtočivejšej disciplíne.

Americká univerzálka získala aj dve zlaté medaily na olympijských hrách a sedem na majstrovstvách sve­ta.

Špecialista na rýchlostné disciplíny Kilde získal veľký glóbus v roku 2020 a má aj štyri malé, na MS vyhral dvakrát striebro a na ZOH striebornú a bronzovú medailu.

Dvadsaťdeväťročná Shiffrinová a o dva roky starší Kilde oznámili svoj vzťah pred necelými troma rokmi.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #zásnuby #zjazdové lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #Aleksander Aamodt Kilde