Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol to jeho sen. Lyžiarka Holdenerová splnila posledné želanie brata, ktorý nedávno podľahol ťažkej chorobe

Švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová má za sebou najťažšiu sezónu svojho života. Pre zranenie ju musela predčasne ukončiť, na konci februára navyše prišla o milovanú osobu.

02.04.2024 05:45 , aktualizované: 13:19
Wendy Holdenerová, Kevin Holdener Foto:
Jedna z posledných spoločných fotografií: Kevin a Wendy.
debata

Jej brat Kevin prehral dlhý boj so zákernou chorobou. Holdenerovi pred 14 rokmi diagnostikovali vzácnu formu rakoviny. S ochorením dlho žil, ale napokon mu podľahol vo veku 34 rokov.

Wendy sa na svahoch neukázala od zranenia, ktoré si privodila na tímovom tréningu v talianskom stredisku Pozza di Fassa.

30-ročná lyžiarka si zlomila členok a musela podstúpiť operáciu. Po tej však nastali komplikácie, ktoré jej zabránili v návrate do nedávno skončeného ročníka Svetového pohára.

Momentálne je už znova na lyžiach a zdržiava sa v Kanade, kde si vyskúšala heli-skiing. Ako uviedla na sociálnej sieti, bolo to posledné želanie jej brata.

Heli-skiing je čoraz populárnejšia adrenalínová disciplína pre skúsených lyžiarov. Odvážlivci lyžujú v divokom prostredí nedotknutých hôr, čo zahŕňa všetko od ľadovcov s miernym sklonom až po riskantné pasáže v lesoch. Na často neprístupné miesta ich dopraví helikoptéra.

„Výlet bol rezervovaný ešte v auguste 2023. Kevin chcel, aby sme splnili jeho sen o heli-skiingu,“ napísala v príspevku.

Na strom pripevnila plaketu s podobizňou brata a nápisom: Na pamiatku nášho Kevina. „Spolu sme sa smiali, plakali, objímali a lyžovali, jedli a znova sme si aj trocha poplakali,“ dodala Švajčiarka, „ale nikdy sme za ním nesmútili sami.“

Holdener bol v mladosti nádejným lyžiarom, ale zákerná choroba mu prekazila športovú kariéru.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #lyžovanie #Kanada #brat #Wendy Holdenerová #heli skiing