Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráčam, konečne kráčam! Vlhová si vďaka antigravitačnému ťaháku užila prvú bezbarlovú chôdzu od Jasnej

Petra Vlhová si mohla prvýkrát od januárového pádu v Jasnej vyskúšať, ako dobre padne taká obyčajná činnosť ako chôdza po vlastných.

31.03.2024 11:55
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová si po niekoľkých týždňoch opäť vyskúšala obyčajnú chôdzu.
debata (8)

Lyžiarka pokračuje v liečbe svojich pretrhaných kolenných väzov, ktoré jej po páde počas obrovského slalomu v slovenskom stredisku predčasne ukončili sezónu.

„Kráčam, konečne kráčam! Po mesiaci som konečne urobila prvé kroky, veľmi sa z toho teším,“ smeje sa lyžiarka v najnovšej časti videoseriálu, ktorý dokumentuje jej rekonvalescenciu. K opatrnej chôdzi nepotrebovala ani barle.

Tie mohla aspoň na chvíľu odložiť vďaka špeciálnemu antigravitačnému prístroju, ktorý jej dovolil aj menšie „lietanie“ nad zemou.

„Mozog prijíma signál, že môže používať tú nohu, môže ju zapájať. Telo si tak trocha možno aj oddýchne,“ vysvetľuje fungovanie mašiny fyzioterapeut Kristián Piovarči.

Petra tak mohla dopriať oddych ľavej nohe, ktorú na barlách počas posledných týždňov prirodzene zaťažovala oveľa viac.

„Je super, že sa viem uvoľniť. Keď používam barle, vždy som na ľavej nohe a tu je to také, že sa viem uvoľniť a ísť aj na tu svoju chorú nohu,“ dodala spokojná slalomárka.

„Uvidíme, ako sa budeme posúvať zo dňa na deň, z týždňa na týždeň. Budeme riešiť kvalitu chôdze, ale zároveň už aj ísť do rýchlosti,“ prezradil ďalšie liečebné plány Piovarči.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #Petra Vlhová #rehabilitácia #kroky #antigravitácia