Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledeckej paráda, víťazstva sa dočkala po dvoch rokoch. Historický glóbus pre Gutovú-Behramiovú

Víťazkou posledných pretekov super G tejto sezóny Svetového pohára sa stala Ester Ledecká. Česká lyžiarky zvíťazila po vyše dvoch rokoch. Na druhom mieste skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,28), tretia bola Nórka Kajsa Vickhoff Lieová (+0,30).

22.03.2024 10:46 , aktualizované: 11:03
Lara Gutová-Behramiová Foto:
Lara Gutová-Behramiová získala piaty malý glóbus za super G v kariére, čo sa jej podarilo ako prvej lyžiarke v histórii.
debata (14)

Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová si vďaka siedmemu miestu zabezpečila malý glóbus v super G, za Ledeckou zaostala o 52 stotín.

Pre už istú víťazku celkového hodnotenia SP je to už piaty malý glóbus v tejto disciplíne v kariére, čím sa zaradila na prvé miesto historických tabuliek. Týmto počtom tak dorovnala legendárne lyžiarky Lindsey Vonnovú a Katju Seizingerovú, ktoré získali tiež päť glóbusov za super G.

16. Vlhová Čítajte viac Koniec? Nebol na to najmenší dôvod. Pini mal aj iné ponuky, s Vlhovou sa však dohodli na pokračovaní spolupráce

Ledecká predviedla dravú jazdu, zvládla i technické pasáže a dosiahla štvrtý triumf v prestížnom seriáli, druhý v superobrovskom slalome. V decembri 2020 nenašla premožiteľku vo francúzskom Val d' Isere. Češka si dala pekný darček k sobotňajším 29. narodeninám.

Ledecká v tejto sezóne vyhrala v snoubordovom kolotoči SP tri paralelné slalomy, v piatok sa postavila na najvyšší stupienok aj v alpskej súťaži. „V zime som bola dva mesiace chorá. Som hrdá, akým spôsobom som sa dokázala vrátiť na svahy,“ uviedla Ledecká pre agentúru APA.

19. Lara Gutová Čítajte viac Škandál v tíme lyžiarskej kráľovnej. Pred Gutovou-Behramiovou sa neoplatí zatĺkať, lebo sa s vami rýchlo poráta

Gutová-Behramiová potrebovala byť v bodovanej 15-ke, aby si zabezpečila piaty malý glóbus v super-G a to sa jej podarilo. Pre Švajčiarku je to už tretia trofej v sezóne, uplynulú nedeľu získala veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP i malú guľu za obrovský slalom.

„Som hrdá a šťastná, že som pridala do zbierky ďalšiu sezónnu trofej. Chcela som dosiahnuť lepšie umiestnenie, no získala som dôležité body, ktoré mi stačili na to, aby som sa v hodnotení disciplíny udržala pred Federicou Brignoneovou. V sobotňajšom zjazde chcem dať vydarenú bodku za fantastickou sezónou,“ uviedla Gutová-Behramiová v cieľových priestoroch.

Najkrajšie pretekárky lyžiarskej histórie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia rozhodli. Pozrite si v galérii...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #super G #Ester Ledecká #Lara Gutová-Behramiová