Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valijevová za doping nemôže. Žiadne dieťa si nevezme tabletku od doktora bez vedomia trénera. Olympiáda? Rusko vždy zvíťazí

Legendárna ruská trénerka krasokorčuľovania Taťjana Tarasovová sa v nedávnom rozhovore pre ruský kanál Rossiya 1 vyjadrila okrem iného aj k téme dopingu Kamily Valijevovej či zákazu pre ruských športovcov reprezentovať svoju krajinu na medzinárodnej úrovni.

13.03.2024 13:49
830519526 Foto:
Taťjana Tarasovová.
debata (7)

V minulosti sa musela kvôli práci odsťahovať do USA, pretože v Rusku nemala dostatok pracovných príležitostí.

„Pracovala som s Rusmi v Amerike, pretože v Rusku sme sa nevedeli dostať na ľadové plochy. Nemala som podmienky, aby som mohla plnohodnotne pracovať doma. Zobrala som teda so sebou všetkých mojich najbližších a odišli sme do USA,“ vraví Tarasovová pre ruskú televíziu.

V rozhovore sa vyjadrila aj k nedávno uzavretému dopingovému škandálu jej rodáčky a veľkej krasokorčuliarskej nádeje Kamily Valijevovej.

„Našli v jej tele doping a to je všetko. Je potrebné sa zamerať na to, či bude aj s trénerkou ďalej pokračovať v súťažení. Ak by som bola na jej mieste, rozhodne by som pokračovala v krasokorčuľovaní. Nie je to jej chyba, nemôže za to,“ konštatuje Tarasovová.

Podľa nej je mladá atlétka rozhodne nevinná a mali by jej povoliť znova súťažiť na najvyššej úrovni.

686184634 Čítajte viac Miluje ju celé Rusko, Putin má pre ňu slabosť. Valijevovú prekvapivo hodila cez palubu aj vlastná trénerka

„Žiadny atlét si nevezme tabletku z rúk doktora. Obzvlášť nie takú, ktorá je zakázaná. Iba tréner to môže urobiť pri tak mladom dievčati. Ako by mohlo dieťa zobrať tabletku od lekára? Nemôžete robiť nič bez súhlasu trénera,“ vraví legendárna Tarasovová, ktorá naznačila, že zodpovednosť je na pleciach Eteri Tutberidzeovej, ktorá bola trénerkou Valijevovej.

Neutralitu ruských športovcov na medzinárodných podujatiach považuje za veľmi nešťastnú.

„Ja by som nikdy nešla na olympiádu, ak by som nemohla počuť svoju štátnu hymnu a mať svoju vlajku. Už niekoľko rokov sa ruskí športovci nemôžu zúčastniť na medzinárodných súťažiach. Všetci na olympiáde by vedeli, že ide o ruských športovcov. Nemôžeme sa vzdávať, tento boj rozhodne vyhráme, pretože Rusko vždy zvíťazí. Pre dobro olympiády musíme byť trpezliví a čakať,“ vraví Tarasovová.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Eteri Tutberidzeová #Kamila Valijevová #Taťjana Tarasovová