Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítim sa lepšie a lepšie. Shiffrinová potvrdila dátum návratu a poslala nečakaný odkaz Gutovej

Americká lyžiarka sa po čase pripomenula na sociálnej sieti, kde podrobne informovala o svojom liečebnom progrese. Zároveň potvrdila, že fanúšikovia ju uvidia na pretekoch vo švédskom Are.

26.02.2024 13:08
400434039 18394567006008225 4242291005555048647 n Foto:
Mikaela Shiffrinová sa chystá na návrat.
debata

Shiffrinová sa stále dáva dokopy po hrozivom páde, ktorý utrpela 26. januára v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo. Dlhá pauza sa však pomaly končí. „Vidíme sa v Are,“ potvrdila svoj návrat do súťažného kolotoča na sociálnej sieti.

Vo videu na jej instagramovom profile, ktoré zachytáva Američankin postupný návrat do formy, hovorí, že sa snaží sústrediť na pozitívne pokroky.

„V posilňovni sa mi darí,“ konštatuje Shiffrinová. „Každým dňom sa cítim lepšie a lepšie. Neviem si predstaviť, že by som sa naďalej cítila lepšie a v skutočnosti by som sa necítila skvele, ale tak nejako to chodí,“ poznamenala.

Američanka má za sebou už aj opatrné pokusy na snehu. „Dva dni som robila ľahké oblúčiky v otvorených slalomových bránkach na rovnom teréne,“ vysvetlila. „Išlo to celkom dobre.“

„V priebehu nasledujúcich desiatich dní sa budeme snažiť o to, aby sme prešli na trochu väčšiu plochu s trochu rýchlosťou jazdy, ideálne s trochu agresívnejším povrchom, ktorý bude viac pripomínať podmienky na pretekoch,“ prezradila svoje najbližšie tréningové plány.

Čo sa týka jej glóbusových šancí, Shiffrinová je realistická, no zachovala si aj trocha optimizmu.

„Aj keď som frustrovaná z toho, že nemôžem pretekať, zmierila som sa so skutočnosťou, že šance na celkový triumf v SP sú čisto v teoretickej rovine.“

Čas trávila sledovaním výkonov svojich kolegov z amerického tímu, no najviac možno nečakane vychválila svoju hlavnú súperku v závere sezóny, ktorou je v skvelej forme jazdiaca Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

„Preteky s Larou stáli za to, jej jazdy bolo úžasné sledovať,“ povedala Shiffrinová pre web skiracing.com.

Ten dodal, že komplimenty na adresu Gutovej sú peknou reklamou na dobré vzťahy a športové správanie, ktorými sa lyžiarska komunita odlišuje od niektorých individuálnych športov.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #Are #Lara Gutová Behramiová