Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sprisahanie západu! Sú to svine bez mozgu a špinavci. Rusi zúria, prísny trest pre ich hviezdu považujú za neľudský

Reakcia ruskej strany na potrestanie krasokorčuliarky Kamily Valijevovej za dopingový priestupok na seba nenechala dlho čakať. Ruský olympijský výbor nahnevalo rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS), po ktorom definitívne prišli o zlatú medailu z tímovej súťaže zo ZOH 2022 v Pekingu.

31.01.2024 22:12
Kamila Valijevová Foto: ,
Kamila Valijevová.
debata (19)

„Je to spolitizované rozhodnutie. Ruskému športu tým vyhlásili vojnu a vidíme, že nemajú žiadne zábrany, vyhlásil hovorca Vladimíra Putina Dmitrij Peskov.

Rusi vyjadrili nedôveru celému arbitrážnemu súdu. „Už dlho sa nedá spoliehať na jeho objektivitu a nestrannosť,“ píše sa v stanovisku Ruského olympijského výboru.

Za Valijevovú sa okamžite postavili elitní ruskí športovci. Jedným z nich je aj zápasník MMA Jeff Monson.

740011014 Čítajte viac Rusi s pompou oznámili, že čoskoro odohrajú futbalový zápas proti jednej z európskych reprezentácií. V Moskve hovoria o bratoch

„Ruskí krasokorčuliari sú najlepší na svete a všetci to vedia. Na západe však silných športovcov z Ruska eliminujú neľudskými spôsobmi,“ reagoval Monson.

K prípadu sa vyjadrila aj jedna z najslávnejších ruských krasokorčuliarskych tréneriek Taťjana Tarasovová.

„Je to neľudské rozhodnutie zo strany CAS. Svoju nenávisť k našej zemi preniesli na mladé dievča. Nie sú to profesionáli. Nemajú žiadnu gramotnosť. Sú to svine bez mozgu a špinaví tvorovia,“ vravela v rozhovore pre sport24.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Kamila Valijevová #Taťjana Tarasovová