Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespadla, no z jej bolestivého kriku mrazilo. Trať v Cortine ukončila sezónu aj olympijskej šampiónke

Minulotýždňový Zjazd Svetového pohára v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo poznačil pád viacerých pretekárok na čele s líderkou priebežného poradia Mikaelou Shiffrinovou.

30.01.2024 07:35
corin Foto:
Švajčiarka sa na lyže postaví najskôr počas budúcej zimy.
debata

Piatkový zjazd nedokončilo dvanásť lyžiarok, v prvých víkendových pretekoch nedošlo do cieľa desať žien a v Super-G až trinásť. Organizátori boli asi právom kritizovaní za náročne koncipovanú trať.

Zjazdovka Olympia delle Tofane „trápila“ elitné lyžiarky celý víkend. Okrem Shiffrinovej ktorá má šancu vrátiť sa počas aktuálnej sezóny, padli aj Švajčiarky Corinne Suterová s Joanou Hählenovou.

Vrtuľník priletel aj pre Američanku Isabelle Wrightovú a kanadská lyžiarka Valérie Grenierová dopadla podobne.

vrtuľník cortina Čítajte viac Brutálna Cortina vyradila ďalšiu špičkovú pretekárku. Po Shiffrinovej a Suterovej prišiel vrtuľník aj po elitnú Kanaďanku

Grenierovú zviezli svahom na záchranárskych saniach a vrtuľníkom putovala do nemocnice. Podľa kanadského tímu ju čaká operácia.

V priebehu aktuálnej sezóny na svahoch už určite neuvidíme Švajčiarku Corinne Suterovú. Tej sa počas úvodného zjazdu stal osudným rovnaký úsek trate ako Shiffrinovej.

Nespadla, no prerušila svoju jazdu a éterom sa šírili jej bolestivé výkriky. Sympatickú pretekárku naložili do vrtuľníku, ktorý ju dopravil do nemocnice v Zürichu.

Diagnóza bola zlá. Sympatická pretekárka si poškodila predný skrížený väz a meniskus v ľavom kolene. Počas víkendu podstúpila operačný zákrok a sezóna sa pre ňu skončila.

Podľa doktorov ju čaká veľmi dlhá pauza. Ak všetko pôjde ako má, na lyže sa bude schopná postaviť najskôr budúcu zimu.

Nezopakuje sa tak pekný príbeh spred roka, kedy Corinne tiež utrpela bolestivý pád počas zjazdu v Cortine. Dokázala sa však dať dokopy na majstrovstvá sveta, kde získala bronzovú medailu.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #zjazd #Mikaela Shiffrinová #Cortina d'Ampezzo #Corinne Suterová