Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinovej frajer: Stále nemôžem hýbať prstami. Kilde ukázal desivé snímky po operáciách

Dva týždne po tom, čo priateľ Američanky Mikaely Shiffrinovej utrpel viacero zranení po brutálnom páde v zjazde vo Wengene, priblížil Aleksander Aamodt Kilde priebeh jeho stavu po viacerých operáciách.

29.01.2024 06:50
Aleksander Aamodt Kilde Foto:
Aleksander Aamodt Kilde bude najbližších sedem týždňov pripútaný na invalidnom vozíku.
debata (1)

Nórsky lyžiar zdieľal na Instagrame sériu fotografií, ktoré aspoň čiastočne približujú pekelné útrapy a bolesť, ktorou si musel 31-ročný Nór v posledných dňoch prejsť.

K snímkam pridal aj podrobný opis zväčša negatívnych zážitkov z prvých dvoch a začínajúceho sa tretieho týždňa od pádu v cieľovom skoku zjazdu vo Wengene.

„Ako som povedal… Teším sa na zvládnutie tejto výzvy a pokúsim sa užiť si tento proces tak, ako len budem môcť,“ napísal Kilde na sociálnej sieti.

vrtuľník cortina Čítajte viac Brutálna Cortina vyradila ďalšiu špičkovú pretekárku. Po Shiffrinovej a Suterovej prišiel vrtuľník aj po elitnú Kanaďanku

A ako tento proces zatiaľ vyzerá? „V prvom týždni som raz skúsil ísť na toaletu do kúpeľne a upadol do bezvedomia. Lieky proti bolesti ako hodinky každú hodinu, prevoz z Bernu do Innsbrucku (Veľmi vďačný, že som sa dostal bližšie k domovu,“ uviedol nórsky lyžiar.

Okrem toho pár dní po páde absolvoval úspešné operácie ramena – atrtroskopickou aj otvorenou metódou – na ktorej mu lekári dávali dokopy manžetu rotátora a kapsulu. „Najhoršia bolesť, akú som kedy cítil po operácii. A potom som dostal úzkosť, záchvaty paniky z liekov proti bolesti.“

V druhom týždni sa mu podarilo sedieť vzpriamene viac ako desať minút bez toho, aby omdlel a dozvedel sa, že nasledujúcich sedem týždňov bude pripútaný k invalidnému vozíku.

Aleksander Aamodt Kilde nestráca ani na... Foto: Instagram
Aleksander Aamodt Kilde Aleksander Aamodt Kilde nestráca ani na nemocničnom lôžku optimizmus.

Ako informovalo Krone, hoci Kilde stále nie je schopný hýbať prstami na nohách, lekár mu povedal, že motorické funkcie v chodidlách sa úplne zotavia.

No fotografie, ktoré celkový víťaz Svetového pohára 2019/20 zverejnil sú desivé. „Je to ťažká situácia, mierne povedané. Aj po prasknutí krížneho väzu som bol aspoň trochu pohyblivý s barlami. Mohol som sa osprchovať, dokázal si nakrájať jedlo,“ napísal fenomenálny zjazdár.

Kilde si vážne poranil pravú nohu s ktorou sa... Foto: Instagram
akilde 1706449923 6 Kilde si vážne poranil pravú nohu s ktorou sa tiež podrobil operácii.

Tentokrát bude niekoľko týždňov odkázaný na denno-dennú pomoc lekárskeho personálu. „Ale tieto postupné kroky mi dodávajú energiu a som za to vďačný,“ doplnil Kilde. Fanúšikom odkázal, že stále nestratil jednu vec: Svojho bojovného ducha a optimizmus.

Na jeho status reagovalo množstvo svetových lyžiarov ako napríklad Alexis Pinturault, Lindsey Vonnová, Axel Lund Svindal či Marco Schwarz. A objavil sa aj komentár Andreasa Žampu: „Z toho sa dostaneš, šéfko,“ napísal Kildemu slovenský lyžiar.

Nemocnica, v ktorej budú operovať Petru Vlhovú Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Nemocnica v Sione je luxus a odbornosť na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Aleksander Aamodt Kilde