Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia majú obavy o Ledeckú. Je slabá ako kura, odletela za špecialistom

Ester Ledecká nenastúpila do nedeľného super G na lyžiarskom Svetovom pohári v Cortine d'Ampezzo.

28.01.2024 20:26
ledecká Foto:
Česká lyžiarska a snoubordová hviezda Ester Ledecká.
debata (4)

Ester Ledecká nenastúpila do nedeľného super G na lyžiarskom Svetovom pohári v Cortine d'Ampezzo.

Štart sa rozhodla vzdať kvôli pokračujúcim zdravotným problémom, ktoré ju stáli účasť už v piatkovom zjazde.

Do sobotných pretekov v najrýchlejšej disciplíne zasiahla, ale po chybe ho nedokončila. Tím českej lyžiarky a snowboardistky uviedol v tlačovom vyhlásení, že Ledecká sa teraz z Talianska presunie do Mníchova, kde absolvuje ďalšie vyšetrenie.

„Som veľmi smutná. Viróza sa ma stále drží a som slabá ako kura. Na to, aby som sa rútila z kopca stodvadsaťkilo­metrovou rýchlosťou to fakt nie je,“ oznámila Ledecká.

vrtuľník cortina Čítajte viac Brutálna Cortina vyradila ďalšiu špičkovú pretekárku. Po Shiffrinovej a Suterovej prišiel vrtuľník aj po elitnú Kanaďanku

Do pretekov mala nastúpiť rovnako ako v sobotu so štartovným číslom jedna. Ráno sa ešte rozcvičila a skúsila sa rozjazdiť na kopci.

„Ale chýba mi sila. Takže sme sa s Franzom (trénerom Gamperom) dohodli, že sa vrátim do postele a budem súťažiť, až mi bude aspoň o trochu lepšie. Aj napriek snahe lekárov stále ešte nie som schopná ísť do práce,“ ľutovala Ledecká.

Verí, že bude môcť nastúpiť za týždeň v Garmisch-Partenkirchene, kde sú na programe v piatok zjazd a v sobotu super G.

Na ďalšie vyšetrenie mieri podľa vyjadrenia tímu do Mníchova preto, aby bola čo najbližšie k nemeckému dejisku. „Verím, že ma snáď už niekto dá konečne dokopy, pretože sa to vlečie s prestávkami cez dva mesiace,“ konštatovala Ledecká.

Ľedecká ochorela pred pretekmi vo Svätom Morici, ktoré sa išli na začiatku decembra. Napriek kašľu pretekala a pod antibiotikami potom štartovala vo Val d'Isere.

Vynechala predvianočné preteky SP na snowboarde v Davose, aby sa pokúsila doliečiť, a do lyžiarskeho SP sa vrátila pred dvoma týždňami v Zauchensee.

kiilde Čítajte viac Na lyže sa tak skoro nepostaví. Kilde má po sezóne, čaká ho ďalšia operácia

Ani tam ešte nebola fit, aj keď jedenástou priečkou v super G zaznamenala najlepší výsledok v lyžiarskom SP od návratu po zlomenine kľúčnej kosti.

Minulý týždeň vyhrala na snowboarde oba paralelné slalomy v bulharskom Pamporove, ale potom sa jej stav znova zhoršil.

Po stredajšom tréningu zjazdu z Cortiny zamierila na vyšetrenie pľúc do Innsbrucku. Podrobnosti k jeho výsledkom tím nezverejnil, ale problémy pretrvávajú.

Fanúšikovia vyjadrili českej hviezde mohutnú podporu.

„Ester, poriadne sa dolieč, nech nemusíme mať o teba obavy,“ napísal jeden z priaznivcov. „Veľa energie a zdravia, prajeme skoré uzdravenie, šampiónka,“ znela ďalšia z reakcií.

Ester Ledecká, česká kráľovná zimných športov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Miluje dosky na všetky spôsoby. Lenže z dosiek...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #snoubording #alpské lyžovanie #Ester Ledecká