Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianku trápia choroby, ktorých príčinu nevie odhaliť. Fotka s kyslíkovou maskou spôsobila rozruch

Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová zažíva nepríjemné obdobie. Od začiatku sezóny ju trápi zdravie, no nevie objaviť príčinu problémov. Tvrdí, že už vyskúšala takmer všetko.

26.01.2024 21:31
760120563 Foto:
Dorothea Wiererová je považovaná za jednu z najlepšie vyzerajúcich pretekárok.
debata (3)

Obľúbená pretekárka je známa svojim frenetickým, až guľometným štýlom streľby, a taktiež tým, že si na trati dáva záležať aj na svojom vzhľade. Na preteky vždy chodí dokonalo upravená.

Zatiaľ čo v minulej sezóne jej patrilo celkové druhé miesto vo Svetovom pohári, tento rok je odlišný.

Wiererová, ktorá je zvyknutá na výhry, sa pohybuje až na konci tretej desiatky rebríčka. Okrem štafiet sa doteraz neprebojovala v žiadnych pretekoch ani medzi desať najlepších pretekárok.

SR Osrblie šport biatlon ME ženy šprint 7,5 km BBX Čítajte viac Radosť, stres a napätie po príchode do cieľa. Kuzminová sa po piatich rokoch vrátila a vybojovala stíhačku

Zdravotné komplikácie sa u nej objavili už pred štartom sezóny, počas testovacích jázd v nórskom Sjusjoene. Na tie nemohla nastúpiť, keďže bola chorá. Odvtedy už ochorela celkom štyrikrát.

Aj keď sa liekom snaží vyhýbať, tentokrát už nemala na výber, keďže ju trápili aj vysoké horúčky. "Boli aj choroby, pri ktorých som sa cítila veľmi slabá, ale nemala som vôbec horúčku.

Bolo to veľmi zvláštne, bolo toho strašne veľa naraz. Alebo som možno iba zostarla," skonštatovala s iróniou pre nórsku televíziu NRK.

SR Osrblie Biatlon ME Vytrvalostné Muži BBX Čítajte viac Nevídaná dominancia Nórov. Severania si z ME v Osrblí urobili domáci šampionát

Pri väčšine pretekov počas tejto sezóny bola rada, že vôbec došla do cieľa. "Bolo to veľmi nepríjemné. Väčšinou pri liečbe zvažujem všetky alternatívy, ale teraz som brala aj lieky.

Tie neznášam, ale niekedy sa to inak nedá," dodala pretekárka, ktorá sa chce sústrediť na blížiace sa majstrovstvá sveta, keďže Svetový pohár je už vzhľadom k jej výsledkom asi pasé.

Fanúšikov znepokojila aj fotka, ktorú uverejnila na sociálnej sieti. Wiererová má na tvári kyslíkovú masku, ku ktorej napísala:

„Skvelý začiatok sezóny. Trikrát chorá behom troch týždňov“. Príspevok spôsobil rozruch, Talianka ho neskôr odstránila.

Veľká nádej slovenského biatlonu Ema Kapustová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvadsaťjedenročná juniorská reprezentantka Ema...

Aj keď tvrdí, že už vyskúšala takmer všetko, príčinu častých chorôb zatiaľ neobjavila. No prispôbila tomu ciele počas aktuálnej sezóny.

„Mojim hlavným cieľom sú majstrovstvá sveta, ale hlavne už neochorieť. Potom uvidíme. Nie som stroj, musím byť so svojim telom trpezlivá,“ uvedomuje si tridsaťjedenročná biatlonistka.

Česká biatlonová kráska Gabriela Soukalová Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová patrí aj...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #biatlon #lieky #liečba #Dorothea Wiererová