Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na párty nie je priestor, tvrdí Vlhová. Čaká ju víkend v Slovinsku. Čo hovorí na suverenitu Shiffrinovej?

Petra Vlhová sa po uplynulom nezdare v obrovskom slalome a slalome v Lienzi cíti lepšie a je pripravená podať kvalitnejší výkon na pretekoch v Kranjskej Gore.

03.01.2024 17:24
817576011 Foto:
Petra Vlhová.
debata (8)

V slovinskom stredisku však zápasia s nedostatkom snehu a slovenská lyžiarka sa obáva, aké podmienky na ňu budú čakať.

V rakúskom stredisku nevyšli Vlhovej prvé kolá. V „obráku“ sa z 18. miesta posunula na siedme miesto, v slalome sa z 13. miesta predrala na piate. „Už to je za nami, cítim sa lepšie a v podstate som oddýchnutá. Nechcem sa k tomu vracať. Nemala som dobrý deň, nesadol mi a myslím si, že to je normálne. Som len človek. Necítila som sa dobre vôbec, nešlo mi to, čo viem. To je celé,“ uviedla na stredajšom online mítingu.

Po predošlých pretekoch si dopriala oddych a potom sa hneď pustila do tréningu: „Po Lienzi som mala deň voľna, potom sme trénovali. Ja som taká, že idem hneď trénovať. Vieme kde sme a kde chceme byť. Cítim sa na tréningu dobre, tak to išlo podľa plánu, Snažíme sa robiť to čo predtým a sústreďujeme sa na detaily.“

Petra Vlhová Čítajte viac Ďalšia rana pre ambície Vlhovej, najhorší slalom za posledný rok. Tréner Pini dal záhadné vysvetlenie

Príchod nového roka 28-ročná lyžiarka neoslavovala, dopriala si len malý prípitok: „Bola som hore do polnoci, ale len som si pripila a išla som hneď spať, lebo som mala na druhý deň tréning. Na párty nie je priestor. Nedávam si ani novoročné predsavzatia. Je mi jedno, aký je deň, človek si môže dať predsavzatia hocikedy.“

Pred pretekmi v Kranjskej Gore sa lyžiarky v uplynulých sezónach predstavili na podujatí v Záhrebe, no pre nedostatok snehu, ktorý trápil organizátorov dva roky po sebe, ho Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia vyškrtla z kalendára SP.

„Ja sa prispôsobím tomu, čo je. Ale teraz máme viac času na tréning a na oddych, je to menej hektické. Je to lepšie, ale ak by to tak nebolo a boli by ešte jedny preteky, prispôsobím sa,“ povedala Vlhová.

Petra Vlhová byt koláž Čítajte viac Veľký glóbus nad televíziou, lyžiarsky detail v spálni. Pozrite si Vlhovej nové bývanie

V Slovinsku momentálne nie je chladno, no svah je pripravený na preteky. Ako to bude vyzerať cez víkend 6. a 7. januára, kedy je na svahu v Podkoreni na programe obrovský slalom a slalom, zatiaľ nie je jasné.

„Bude záležať od podmienok, je to náročný kopec. Ak budú ťažké podmienky, preteky budú pre mňa náročné. Ale uvidíme, nemáme žiadne rozjazdenie, to sme nemali ani v Lienzi. A to je veľmi náročné podať z nuly maximálny výkon. Ale nechcem nič privolávať. Chcem podať maximálny výkon. Počasie je všelijaké a verím, že to bude dobré a budú dobré podmienky na kopci,“ uviedla Vlhová a priznala, že sa pred pretekmi potrebuje rozjazdiť a keď nemôže, musí robiť veľa iných vecí.

„Ale každý má rovnaké podmienky a kto ich zvládne lepšie, ten zvíťazí. Profil kopca je zaujímavý, je tam všetko, čo môžeme mať. Ale pre mňa je to v Kranjskej Gore vždy o podmienkach. Kopec mi vyhovuje, ale len ak sú dobré podmienky. Uvidíme, ako to bude.“

826209951 Čítajte viac Posledné roky ani nevnímam, že sú Vianoce. Vlhová sa pri štedrej večeri krotiť nebude, na čom si najviac pochutí?

Vo Svetovom pohári sa zatiaľ najviac darí Vlhovej rivalke Mikaele Shiffrinovej, ktorá minulý víkend ovládla oboje preteky. V slalome dokonca zvíťazila o viac ako dve sekundy.

„My sme súperky. Keď vidím, aká je silná, chcem sa jej vyrovnať. A viem, že keby ste sa spýtali jej, povie to isté. Chceme byť obe najlepšie. Videli ste, že viem byť pred ňou a nielen o pár stotín. Ide o to, kto má lepší deň a kto urobí menej chýb. Raz to môže vyjsť mne a inokedy to môže vyjsť jej,“ dodala slovenská lyžiarka.

Po pretekoch v Slovinsku pôjde Vlhová nočný slalom vo Flachau a potom ju čaká domáce podujatie v Jasnej. Potvrdila, že rýchlostné disciplíny 13. a 14. februára v Zauchensee vynechá.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #alpské lyžovanie #Kranjska Gora