Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská olympionička, ktorá pri fotení prišla o oko: Táto vec mi chýba najviac

Akrobatická lyžiarka Zuzana Bernardová (za slobodna Stromková), ktorá reprezentovala Slovensko na zimných olympijských hrách v Soči 2014, informovala o novinkách v súvislosti s jej zdravotným stavom.

26.12.2023 09:46
Zuzana Stromková Foto:
Zuzana Bernardová, za slobodna Stromková, na sociálnej sieti ukázala svoje zranenie.
debata (5)

Bernardová tento rok v lete utrpela nešťastný úraz, keď jej pri fotení vpálila do oka paintballová loptička.

"Mala som úraz. Do oka mi vpálila loptička a za stotinu času porušila všetko, čo sa v ňom nachádza. Na príjme v nemocnici mi doktorka povedala, že to dobre nevyzerá,“ informovala v auguste slovenská reprezentantka.

Sympatická športovkyňa, ktoré pre materské povinnosti prerušila aktívnu kariéru, má stále veľa fanúšikov. Vo vianočnom období im zvestovala novinky o svojom zdravotnom stave.

„Často mi píšete, ako sa mám. Pred pár týždňami som bola v Prahe po očnú ortézu – je to taká škrupinka domaľovaná podľa zdravého oka, na ktorú si zvykám a ktorá sa vloží na moje oko,“ napísala na sociálnej sieti.

Priznala, že jej veľmi chýba šoférovania auta.

"Aj keď nič nie je perfektné, tak to aspoň vizuálne pôsobí lepšie, ale zatiaľ to má obmedzenia – najviac mi asi chýba život bez auta.

Vážim si čas s deťmi a s tým, čo mi zdravie dovolí. Ďakujem za všetky vaše správy a záujem, ktoré mi od vás doteraz prišli ste skvelí. Všetkým Vám prajem pohodové sviatky!" odkázala fanúšikom Bernardová.

Počas aktívnej kariéry bola najlepšou akrobatickou lyžiarkou na Slovensku. Na ZOH v Soči skončila v disciplíne slopestyle na 20. mieste.

Zuzana Stromková. Foto: Instagram
26. Zuzana Stromková Zuzana Stromková.

Na pretekoch Nine Queens, na ktoré ju pozvali už niekoľkokrát, sa jej ako prvej žene na svete podarilo skočiť dva triky rodeo 900 a flatspin 1080 s čím si vybojovala dva x pódiové umiestnenie na 2 mieste v roku 2013 a 2017.

V januári 2015 získala bronzovú medailu v slopestyle na majstrovstvách sveta v akrobatickom lyžovaní v rakúskom Kreischbergu.

Zaslúžila sa aj o 2. miesto na Zimnej Univerziáde v Granade 2015. V roku 2014 bola na 4. mieste na svetovom pohári vo švajčiarskom Corvatchi a získala 3 miesto na EP na rakúskom ľadovci Stubai. V sezóne 2014/15 bola na 5. mieste v celkovom hodnotení svetového pohára. A v sezóne 2016 vyhrala EP v Seiser Alm.

Ako prvá v dejinách slovenského lyžovania v roku 2017 dostala pozvánku na X-games v Oslo, na ktorých sa zúčastní iba 8 žien z celého sveta.

Vianoce 2023 u slovenských športovcov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovenskí športovci sa chvália vianočnými...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #oko #akrobatické lyžovanie #Zuzana Stromková