Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani do tretice to nevyšlo, bratia Žampovci bez postupu. Prvé kolo ovládol Odermatt

Slovenskí lyžiari Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do 2. kola obrovského slalomu ani v treťom obrovskom slalome sezóny Svetového pohára. Mladší Andreas sa nedostal do najlepšej tridsiatky, starší Adam vypadol po úvodných bránkach.

18.12.2023 11:17
Adam Žampa Foto:
Adam Žampa.
debata

Suverénnym víťazom prvého kola sa stal Švajčiar Marco Odermatt. Víťaz oboch predchádzajúcich obrákov v prebiehajúcej sezóne mal pred druhým v poradí Filipom Zubčičom z Chorvátska výrazný náskok 87 stotín sekundy, tretí Rakúšan Marco Schwarz zaostával o 0,95 sekundy.

Odermatt mal štartové číslo jeden a po rytmickej jazde s minimom chýb stanovil čas, ku ktorému sa jeho konkurenti nedokázali dostatočne priblížiť.

France Alpine Skiing World Cup Čítajte viac Vo vysokej rýchlosti hrozivo spadla v cieli. Kanadská lyžiarka sa dozvedela nepríjemnú diagnózu

Nadviazal tak na svoj výkon z nedele, keď v Alta Badii rovnako viedol po prvom kole a napokon sa tešil aj z celkového triumfu.

Obhajca veľkého i malého glóbusu si sľubný náskok vybudoval najmä v pasáži po druhom medzičase. Do sekundového manka sa ešte zmestil štvrtý Slovinec Žan Kranjec (+0,96), piaty Francúz Alexis Pinturault mal už stratu 1,49 s na lídra. Poradie na prvých piatich miestach úplne kopírovalo výsledky prvého kola z nedeľného podujatia.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa #Alta Badia