Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S barlami a škaredým dôkazom na stehne. Vlhovej rivalka ukázala zranenia po páde v super G

Hviezdna taliansky lyžiarka Elena Curtoniová mala počas piatkového super G v St. Moritzi ťažký pád. Teraz na Instagrame ukázala, čo jej na tele zanechal.

13.12.2023 13:22
Elena Curtoniová Foto:
Elena Curtoniová sa na lyže niekoľko týždňov nepostaví.
debata (6)

„Začíname sezónu so zranením,“ tak opísala 32-ročná Curtoniová na sociálnej sieti následky svojho pádu v St. Moritzi. Talianska rýchlostná špecialistka mala vo Švajčiarku nebezpečne vyzerajúci pár. Napriek tvrdému pristátiu napokon prišla do cieľa po svojich.

Že budú následky pádu omnoho zložitejšie, ako si Curtoniová myslela, sa dozvedela až o niekoľko hodín neskôr po vyšetrení v nemocnici. Testy ukázali, že utrpela zlomeninu krížovej kosti a zranenie stehenného svahu. Mimo Svetového pohára bude niekoľko týždňov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Elena Curtoni (@elenacurtoni)

Na Instagrame zverejnila čiernobielu fotku, na ktorej je s barlami. „Situácia nie je ľahko stráviteľná. Ale vždy sa rád pozerám na pohár, ako na napoly plný,“ napísala optimisticky.

Zranenia, ktoré utrpela v obrovskom slalome, budú pravdepodobne veľmi bolestivé. Aspoň to naznačuje ďalšia zverejnená snímka s mohutnou modrinou na jej stehne.

Stehno Eleny Curtoniovej. Foto: Instagram
Stehno Eleny Curtoniovej Stehno Eleny Curtoniovej.

Curtoniová patrí medzi najskúsenejšie lyžiarky. Vo Svetovom pohári absolvovala už 259 pretekov, trikrát vyhrala a deväťkrát stále na stupni víťazov. Posledné víťazstvo zaznamenala práve v St. Moritzi v minulom roku.

Petra Vlhová Čítajte viac Pozitívne ohlasy Vlhovej a jej tímu? Čísla hovoria opak. Najhorší štart za 5 rokov

Napriek zraneniu si zo švajčiarskeho svahu odniesla aj pozitívne veci. „Ak som mala nejaké pochybnosti o tom, ako sa predvediem v pretekoch, rozptýlila som ich. Bola som odvážna a rýchla, až kým som nespadla,“ napísala Curtoniová.

Talianska zjazdárka vie, že že mala šťastie v nešťastí. Okrem nej sa v St. Moritzi ťažko zranili ďalšie štyri pretekárky vrátane Curtoniovej krajanky Karoline Pichlerovej.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #alpské lyžovanie #Elena Curtoniová