Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová a spol. sa zlostili, Shiffrinová prekvapila opačnou reakciou. Prezradila, čo bol pre ňu najsilnejší zážitok z Kanady

Keď je Mikaela Shiffrinová nahnevaná, vie si povedať svoje. Napríklad tak, ako v roku 2021 v Jasnej, keď pre opravu bránky čakala na štarte dlhšie, ako je všeobecným zvykom.

05.12.2023 10:07
Shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová v cieli nedeľného obrovského slalomu v Kanade.
debata (10)

Na „domácom“ kopci svojej veľkej súperky Petry Vlhovej vyhrala v prvý deň slalom a v druhý deň siahala na cenné double.

V obrovskom slalome viedla po 1. kole, ale 2. kolo jej nevyšlo podľa predstáv a napokon skončila celkovo tretia. Podľa nej mohla za to aj situácia, ktorá vznikla po jazde Vlhovej.

Slovenka išla pred ňou ako predposledná pretekárka v 2. kole. V snahe čo najviac priblížiť sa k času Američanky predviedla agresívnu jazdu, počas ktorej poškodila jednu z bránok a organizátori ju museli opraviť.

826393616 Čítajte viac Pini ma nezaujíma, reagovala vytočená Gutová. Vlhová mala obrovskú zlosť, v televízii ju museli vypípať

Zatiaľ čo Shiffrinová vyčkávala v štartovej kabínke, oprava sa napokon natiahla na niekoľko minút. Výpadok koncentrácie Američanky bol počas jej jazdy zrejmý. Zaostala nielen za Vlhovou, ale aj za Alice Robinsonovou a napokon brala „až“ tretie miesto.

„Myslela som si, že oprava bránky trvá tak 15 sekúnd… Namiesto toho som čakala na štarte päť a možno aj viac minút. Môžem si o tom myslieť čo len chcem, hádam na budúce už budú organizátori rýchlejší,“ povedala rozladená Američanka na tlačovej konferencii.

Jej slová sa nepáčili vtedajšiemu trénerovi Vlhovej Liviovi Magonimu.

"Mikaela Shiffrinová – tak ako vždy – nám musela pokaziť deň. V cieľovom priestore, kde vládla obrovská eufória z triumfu Slovenky, povedala, že na štarte dlho čakala. Klasika, opäť preháňala. Typicky americké.

S rozhodcami sme sa neskôr na to pozreli: Petra čakala po páde Poľky Gasienicovej dve minúty a desať sekúnd, Shiffrinová o 35 sekúnd viac,“ reagoval vtedy Magoni.

Mikaela Shiffrinová vedie priebežné poradie... Foto: Profimedia
shiffrin Mikaela Shiffrinová vedie priebežné poradie Svetového pohára.

Spokojná po víkende

Hoci jej najväčšie súperky boli po nedeľnom obrovskom slalome v kanadskom stredisku Mont Tremblant v nahnevanej nálade, americká superstar rozdávala úsmevy na všetky strany.

Nesťažovala sa na miestami až neregulárne podmienky tak, ako Petra Vlhová či Lara Gutová-Behramiová . Naopak, organizátorov pochválila za dobrú robotu.

„Mont Tremblant, ďakujem ti veľmi pekne! Nebolo ľahké odštartovať preteky v náročných podmienkach, aké vládli v nedeľu, ale dobrovoľníci a organizátori odviedli skvelú prácu. Cítila som všadeprítomnú vášeň pre lyžovanie a mohutnú podporu od divákov,“ vyjadrila sa Shiffrinová na sociálnej sieti.

05. Petra Vlhová Čítajte viac 90 výhier Shiffrinovej vrhá iné svetlo na Vlhovej úspechy. Zdá sa, že sa poučila z chyby v Levi

Najsilnejším zážitkom pre ňu bolo stretnutie s jej bratom a švagrinou.

„Lyžovalo sa mi dobre, na lyžiach pre obrovský slalom som išla konzistentne. Veľmi ma potešilo, že som mohla stráviť aspoň krátky čas s bratom Taylorom a jeho manželkou Kristi. Gratulujem dievčatám, ktoré sa dostali na pódium, ako aj kolegyniam z reprezentácie, ktoré zajazdili výborne,“ dodala.

Shiffrinová si po víkende v Kanade, kde vybojovala v „obrákoch“ dve tretie miesta, poistila vedenie v priebežnej klasifikácii Svetového pohára, vedie ju so ziskom 470 bodov. Druhá Petra Vlhová má 391 bodov, priebežnú top trojku dopĺňa Lara Gutová-Behramiová s 325 bodmi.

Seriál SP pokračuje cez víkend vo švajčiarskom stredisku St. Moritz, kde sa pôjdu dva super G a jeden zjazd. Či sa vo Švajčiarsku predstaví aj obhajkyňa veľkého glóbusu, zatiaľ nie je známe.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie