Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší skvelý výkon Vlhovej! Fenomenálnou jazdou v druhom kole si postrážila miesto na pódiu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila druhá v sobotňajšom obrovskom slalome Svetlového pohára v Mont Tremblant.

02.12.2023 21:14 , aktualizované: 22:23
826209951 Foto:
Petra Vlhová v kanadskom stredisku Tremblant.
debata (16)

V kanadskom stredisku Tremblant nestačila iba na Talianku Federicu Brignoneovú, za ktorou zaostala o 21 stotín sekundy. V 2. kole zašla najlepší čas zo všetkých pretekárok.

V 2. kole zašla najlepší čas zo všetkých pretekárok. Pódium doplnila tretia Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,29).

826177654 Čítajte viac Aj 2. kolo obrovského slalomu v Mont Tremblant sme sledovali ONLINE

Vlhová dosiahla 69. pódiové umiestenie v prestížnom seriáli, devätnáste v obráku. V tejto sezóne sa postavila už štvrtýkrát na pódium, v obrovskom slalome druhýkrát, keď predtým skončila tretia v ľadovcovej ouvertúre v Söldene.

"Cítim sa dobre. Som rada, že som sa po druhom mieste v slalome v Killingtone mohla aj v obrovskom slalome ukázať v dobrej forme.

Na snehu sa cítim isto, preto mi druhé kolo tak vyšlo," povedala 28-ročná Slovenka podľa servera laola1.at.

Brignoneová zaknihovala prvý triumf sezóny a celkovo 22. v kariére. Víťazstvo slávila veľmi emotívne. "Stále som nadšená z môjho výkonu v pretekoch.

07. Petra Vlhová Čítajte viac Výkrik radosti Vlhovej, nadchla aj domácich Američanov. Kráľovná svahov odpovedala

V druhom kole som sa v skutočnosti necítila optimálne, vedela som, že som urobila malú chybu a že sa to nedá napraviť. Vydala som zo seba to najlepšie, no nečakala som, že to bude stačiť na víťasztvo," vyznala sa 33-ročná Talianka.

Seriál SP zavítal prvýkrát do Tremblantu a organizátori sa museli vyrovnávať s náročnými podmienkami. V hornej časti svahu panovala hmla, pre ktorú jury odložila štart 1. kola o 15 minút.

Pretekom však dala zelenú, i keď bolo vidno, že znížená viditeľnosť lyžiarky limituje a ich reakcie na bránky sú pomalšie. Vlhová so štartovým číslom šesť zašla v 1. kole štvrtý najlepší čas.

V hmlistej pasáži si udržala odstup v prijateľných medziach (+0,11 s) a potom začala aktívnejšie pracovať.

USA lyžovanie SP slalom 2. kolo Čítajte viac V Killingtone sa cítila zle. Som pozadu, priznala Vlhová pred obrákom. Kanadský kopec je pre ňu záhadou

V porovnaní s predošlým obrovským slalomom v Killingtone predviedla živší výkon, v tretej pasáži bola najrýchlejšia zo všetkých a na treťom medzičase mala náskok šiestich stotín na priebežnú líderku Federicu Brignoneovú.

V plochej dolnej časti, ktorá sa Talianke vydarila, však stratila a v cieli mala manko 0,40 s. Brignoneová bola po prvej jazde na čele, lebo na členitom svahu urobila najmenej chýb a dolu dokázala nabrať najvyššiu rýchlosť.

Druhá Švédka Sara Hectorová na ňu stratila 11 stotín, tretia bola víťazka úvodných dvoch „obrákov“ sezóny Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska (+0,35).

Tesne za Vlhovú sa zaradila obhajkyňa veľkého glóbusu a líderka SP Mikaela Shiffrinová (+0,47).

V 2. kole hmla v hornej časti mierne ustúpila, väčšie problémy robila pretekárkam kritická ľavotočivá modrá bránka na zlome vo vrchnej strmine, kde si museli postrážiť nájazd.

Petra Vlhová, Jasná Čítajte viac Nádherná ručná práca. Pokochajte sa trofejou, o ktorú v Jasnej zabojuje Vlhová

Profil trate „sedel“ špecialistke na rýchlostné disciplíny Sofii Goggiovej, Talianka ukázala v dolnej polovici perfektný sklz a poskočila z deviatej pozície na konečnú siedmu.

Top päťku odštartovala Shiffrinová, ktorej sa jazda vydarila a dostala sa priebežne na čelnú pozíciu. Vlhová zdvihla hodenú rukavicu, hore si postrážila kritickú modrú bránku a držala si tesný náskok pred rivalkou.

V plochejšej časti mierne zaváhala, lenže to predtým aj Američanka, takže v cieli z toho bola najlepšia jazda 2. kola a s osemstotinovým náskokom išla do vedenia.

Gutová-Behramiová nešla podľa predstáv a na Slovenku nestačila, zaradila sa až za Shiffrinovú, rovnako ako aj Hectorová.

05. Petra Vlhová Čítajte viac 90 výhier Shiffrinovej vrhá iné svetlo na Vlhovej úspechy. Zdá sa, že sa poučila z chyby v Levi

Brignoneová v kľúčovej pasáži skĺzla príliš nízko, ale išla agresívne a potom si už držala dobrú stopu. V cieli mala na Vlhovú k dobru 21 stotín a mohla oslavovať.

Výsledky sobotného obrovského slalomu SP v Tremblante:
1. Federica Brignoneová (Tal.) 2:14,95 min., 2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,21 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,29, 4. Sara Hectorová (Švéd.) +0,56, 5. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,59, 6. Marta Bassinová +1,04, 7. Sofia Goggiová (obe Tal.) +1,62, 8. Valerie Grenierová (Kan.) +1,85, 9. Thea Louise Stjernesundová (Nór.) +2,24, 10. Clara Direzová (Fr.) +2,35
celkové poradie SP (po 6 zo 43 súťaží): 1. Shiffrinová (USA) 410 b., 2. VLHOVÁ 346, 3. Hectorová 274, 4. Gutová-Behramiová 245, 5. Brignoneová 220, 6. Lena Dürrová (Nem.) 190
poradie v obr. slalome (3 z 11): 1. Gutová-Behramiová 245, 2. Brignoneová 220, 3. VLHOVÁ 166, 4. Shiffrinová 160, 5. Hectorová 150, 6. Alice Robinsonová (N.Zél.) 131

Pretekárky čaká druhý obrák v Tremblante v nedeľu (17.00/20.00).

Vzrušujúci duel Vlhová - Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová vstúpila do slalomu ako šiesta v...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #obrovský slalom #Mont Tremblant