Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé kolo Vlhovej, stratila len v závere. Šanca na víťazstvo žije. Pozrite si jazdu Slovenky

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej patrí po 1. kole slalomu Svetového pohára priebežne tretie miesto. V americkom Killingtone zaostáva za vedúcou favoritkou Mikaelou Shiffrinovou o 28 stotín sekundy.

26.11.2023 16:20 , aktualizované: 16:44
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (4)

Za Shiffrinovou obsadila druhé miesto v prvej časti slalomu Nemka Lena Duerrová (+0,19). Menej ako pol sekundy na vedúcu Američanku strácali aj štvrtá Švajčiarka Wendy Holdenerová a piata Leona Popovičová z Chorvátska.

Vlhová štartovala s číslom šesť a mala pomalší úvod ako Shiffrinová. Držala však rytmus a na druhom medzičase mala takmer rovnaký čas s Američankou. V strmine sa prezentovala svojím typickým agresívnym štýlom, ale v závere stratila a zaradila sa na tretie miesto. Pozrite si jazdu Slovenky:

Domáca päťnásobná víťazka nastúpila s trojkou a od prvých bránok sa dostala do ideálneho tempa. Pred druhým medzičasom mala menšie zaváhanie, no predviedla silný záver a na Lenu Dürrovú získala dve desatiny.

Nemka predviedla dynamickú jazdu, problémy jej urobili len terénne nerovnosti. Blízko k pódiu sú aj Holdenerová a Popovičová. Ďalšie pretekárky už výrazne zaostávali, šiesta domáca Paula Moltzanová mala manko 1,21 sekundy na jej reprezentačnú kolegyňu. Jazda nevyšla Rakúšanke Katharine Liensbergerovej, ktorá vypadla. Druhé kolo bolo na programe o 19.00 SEČ.

Petra Vlhová a jej príprava v Levi Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas prípravy v Levi.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Svetový pohár v Killingtone