Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovský slalom v Söldene zrušili. Posledný sa na trať vydal Slovák Žampa

Organizátori zrušili nedeľný obrovský slalom Svetového pohára v rakúskom Söldene. Úvodné mužské preteky sezóny zastavili v 1. kole pre silný vietor hneď po jazde Slováka Adama Žampu.

29.10.2023 11:12 , aktualizované: 12:14
Adam Žampa Foto:
Adam Žampa na veternej trati v Söldene.
debata (3)

Po dlhšej pauze sa organizátori rozhodli, že súťaž už nedokončia. Po odjazdení 47 lyžiarov bol na čele domáci Marco Schwarz pred obhajcom veľkého i malého glóbusu Marcom Odermattom zo Švajčiarska (+0,29 s) a Francúzom Alexisom Pinturaultom (+0,46).

Silný vietor robil problémy už pred pretekmi. Usporiadatelia museli posunúť štart nižšie, najlepší lyžiari tak dosahovali časy iba okolo 52 sekúnd.

Collage Maker-28-Oct-2023-02-38-PM-2991 Čítajte viac Šťastná Vlhová: Škoda tých 14 stotín, uviedla v cieli. Hviezdna Shiffrinová s vyplazeným jazykom

Prvá jazda vyšla Schwarzovi, ktorý získal najviac desatín na Odermatta v spodnej plochej pasáži. Do jednej sekundy sa zmestili ešte aj Nór Henrik Kristoffersen (+0,59) a Švajčiar Gino Caviezel (+0,95).

Súťaž nepriala slovenským reprezentantom. Andreas Žampa, ktorý štartoval s číslom 44, svoju jazdu nedokončil. V hornej časti vyšiel dvakrát mimo línie, v polovici trate sa pokĺzol na vnútornej lyži a do ďalšej brány sa nezmestil.

Petra Vlhová Čítajte viac Famózny vstup do novej sezóny. Vlhová v Söldene vybojovala pódium. Shiffrinovej nadelila vyše sekundu

Jeho brat Adam so 47-čkou doplatil na zlé poveternostné podmienky. Práve počas jeho jazdy najviac zosilnel vietor, čo sa podpísalo pod jeho veľkú časovú stratu. V cieli sa zaradil na priebežnú nepostupovú 39. pozíciu s mankom 3,62 sekundy na Schwarza.

Hneď po jeho jazde preteky pre extrémne silný vietor prerušili. Po niekoľkominútovej prestávke organizátori rozhodli, že 1. kolo už nebude pokračovať a celú súťaž zrušili.

Top lyžiarky s najvyššími odmenami za 10 rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 20 najlepších lyžiarok podľa...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa