Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší úder pre slovenský biatlon. Ivona Fialková ukončila kariéru

Nasledujúca zimná biatlonová sezóna bude bez sestier Fialkových. Paulína Bátovská Fialková nedávno oznámila tehotenstvo a jej sestra Ivona teraz prekvapila fanúšikov.

14.07.2023 21:25 , aktualizované: 21:35
Ivona Fialková Foto:
Ivona Fialková
debata (9)

Na sociálnej sieti totiž nečakane oznámila, že ju už na lyžiach a s puškou na chrbte na pretekoch Svetového pohára nikdy neuvidíme.

„Nie je vôbec ľahké urobiť rozhodnutie o konci biatlonovej kariéry, aj preto píšem tento príspevok až teraz v lete,“ napísala na Facebooku Ivona Fialková a potvrdila, že jej živo profesionálnej športovkyne sa končí.

„Rozhodla som sa na základe osobných, ale aj zdravotných dôvodov.“ Priznala, že častokrát mala pocit, že športu obetovala viac, ako sa jej vracalo v podobe výsledkov.

Paulína Fialková reprezentovala Slovensko na zimných olympijských hrách v Pjongčangu 2018 a Pekingu 2022. Jej najlepším výsledkom je 5. miesto zo štafety v Pjongčangu.

paja.fialkova 1687973753 Čítajte viac Fialková oznámila radostnú novinku. Prvá jej gratulovala hviezda svetového biatlonu

Štartovala aj na piatich majstrovstvách sveta. Zažiarila najmä pred tromi rokmi na MS v talianskej Anterselve, keď v stíhacích pretekoch obsadila 6. miesto.

„V biatlone sa často používa fáza, prechádzam na druhú stranu. Som zvedavá, ako tam bude. Vidíme sa,“ ukončila svoj príspevok Fialková.

Svetové biatlonistky ako ich nepoznáte Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aita Gasparinová - Švajčiarsko.
9 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Bátovská Fialková