Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Magoni je osobnosť, ale aj risk. Nemôže so mnou trénovať ako s dvadsaťročnou

Aké boli prvé tréningy pod vedením nového kouča?

V Jasnej sme spolu do konca apríla testovali lyže, takže som vedela, do čoho idem. V Rakúsku sme už začali prvýkrát na ostro. Nebude to jednoduché, ale teším sa na to. Mám z toho veľmi dobrý pocit. Snáď mi to vydrží čo najdlhšie. (smiech)

O Magonim sa hovorí, že je perfekcionista. Stihli ste to už zaregistrovať?

Hneď som zistila, že som takého trénera ešte nemala. Je to úplne niečo iné. Pracuje na 120 percent. Všetko má do detailu prepracované. Nie div, že je jeden z najlepších na svete.

Pracovať s ním je splnený sen. Verím, že sa posuniem ďalej. Keď vidíte, ako tvrdo drie, chcete aj vy. Neradi by ste ho nechali v štichu, lebo ste tím.

Je obdobie maturít. Akú známku by si Martina Dubovská dala za uplynulú sezónu?

Niečo medzi dvojkou aj trojkou. Dva mínus.

Prečo?

Boli tam solídne výsledky, ale aj zbytočné chyby a vypadnutia. Dôležité je, že som v pätnástke. S Liviom sa chceme posunúť vyššie. Zhodli sme sa, že na to mám.

Bolo to komplikovanejšie aj preto, že ste vlani išli pod novým trénerským tandemom a tiež na nových lyžiach, keď ste vymenili Völkl za Kästle?

Určite. Nechcem sa na to vyhovárať, ale nebolo to jednoduché. Už som si zvykla. Našťastie otec a bývalý kouč Andrej Prevuzňák zostali v mojom úzkom kruhu.

petravlhova13 1631712765 1 Čítajte viac Extréner Magoni o Vlhovej: Ak nemá hlavu na správnom mieste, nefunguje ani telo

Spomenuli ste, že sa chcete posunúť. Stanovili ste si s Magonim ciele na ročník 2023/24?

Áno. Mojím snom je sa dostať na pódium a vrátiť sa postupne do elitnej pätnástky, desiatky a možno aj žrebovanej sedmičky. Najdôležitejšie bude stabilizovať výsledky, pretože jeden víkend som siedma a potom v tretej desiatke. Jednoduché to nebude, konkurencia nespí.

Naďalej sa budete špecializovať na slalom?

Áno, čaká ma veľká výzva. Mikaela Shiffrinová, Peťa Vlhová sú odskočené od konkurencie. Chorvátky Leona Popovičová či Zrinka Ljutičová či Švédky sa tlačia hore. Nebude jednoduché sa prepracovať medzi losovanú sedmičku.

Tešíte sa na sezónu?

Po testovaní lyží v Jasnej som bola na trojtýždňovej dovolenke na Srí Lanke. Mám rada exotiku, bolo to skvelé. A po oddychu prichádza práca. Teším sa na to. Letná príprava je veľká drina, ale bez nej sa v zime presadím len ťažko.

Začnete ju tradične v Levi. Tam sa vám darí najviac, vo Fínsku ste dosiahli najlepší výsledok vo Svetovom pohári, pred dvomi rokmi ste boli na šiestej priečke. Čím vám Laponsko tak ulahodilo?

Netuším. Mám rada ten kopec. Vyhovuje mi rovina na začiatku. Aj fínske prostredie je skvelé, páči sa mi. Dúfam, že to tak zostane a odrazím sa do novej sezóny kvalitným umiestnením.

Čo by vás po sezóne najviac potešilo?

Ak v jeden deň ukážem dve kvalitné slalomové jazdy a budem sa šplhať vyššie a vyššie. Keby to aspoň raz vyšlo na pódium, bolo by to skvelé.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Anna Swennová Larssonová - Švédsko
Príjem...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Dubovská #Livio Magoni #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24