Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Manažér lyžiarskej hviezdy: Ak by som mohol, Vlhovej vypnem hlavu. Skončí pri nej kľúčový muž?

Kedy začne s prípravou na novú sezónu?

Na začiatku mája. Začíname úvodným tréningovým pobytom v Liptovskom Mikuláši, kam príde aj náš kondičný tréner z Talianska.

Máme vymyslené nové tréningové postupy a metódy, ktoré chceme zapracovať do prípravy, lebo vidíme, že konkurencia nespí. Budeme bojovať o to, aby sme udržali Petrinu najvyššiu svetovú úroveň aj do ďalších rokov.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová nenaplnila ciele. Nakopne ju to, v budúcej sezóne bude opäť silná

Udejú sa v Tíme Vlha nejaké zmeny?

Máme zazmluvnených všetkých najdôležitejších ľudí na ďalšiu sezónu. Rozhodnutie, ktoré sme urobili pred minulou sezónou, že chceme tím zastabilizovať, sa ukázalo ako správne. Kľúčoví členovia budú pokračovať tak, ako je to nastavené. Ešte nás čaká rozhovor s Petriným bratom Borisom. Pre tím je jedinečný hneď dvakrát.

Vykonáva fantastickú prácu ako logistický manažér pre celý tím, plus v rámci rodinného nastavenia výrazne podporuje Petru. Budeme sa s ním rozprávať, má mladú rodinu, malinkú dcérku, je veľa od nej preč. Verím, že nájdeme riešenia, ktoré budú v jeho prospech i v prospech jeho súkromného života. Boris a Petra majú najkľúčovejší vzťah v tíme, chceme ho zachovať.

Petra Vlhová s bratom Borisom. Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Petra Vlhová s bratom Borisom.

Svetový pohár sa má po ročnej pauze opäť uskutočniť v Jasnej. Ako vnímate možnosť súťažiť pred domácim publikom?

Tešíme sa a veríme, že sa zvesti potvrdia. Slovenskí fanúšikovia vedia vytvoriť skvelú atmosféru. Za Petrou cestujú v rámci celej Európy a niekedy aj ďalej. Prinášajú emóciu, ktorá je na nezaplatenie.

Ak by sa to podarilo doma a prišlo by 50-tisíc ľudí, bolo by to úžasné. Určite by vytvorili elektrizujúcu atmosféru. Radi by sme prispeli k tomu, aby sa lyžovanie na Slovensku ešte viac spopularizovalo.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Anna Swennová Larssonová - Švédsko
Príjem...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Richard Galovič #Vlha Tím