Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký úspech! Slovenka sa stala majsterkou sveta v novom olympijskom športe

Slovenská reprezentantka v skialpinizme Marianna Jagerčíková dosiahla v utorok mimoriadny úspech.

28.02.2023 16:22 , aktualizované: 20:17
debata (3)

Na majstrovstvách sveta v španielskom pyrenejskom stredisku Boí Taüll totiž získala zlato v šprinte, ktorý potvrdila svoju príslušnosť k užšej svetovej špičke.

Skúsená športovkyňa získala cenný kov v tejto disciplíne už na tretích MS bez prerušenia, vo Švajčiarsku 2019 aj Andorre 2021 brala striebro.

Tridsaťsedemročná rodáčka z Brezna vo finále MS zdolala obhajkyňu najcennejšieho kovu Švajčiarku Marianne Fattonovou, bronz si vybojovala Francúzka Emily Harropová.

Marianna Jagerčíková Čítajte aj Život na horách je pomalší. Skialpinizmus vám dovolí zvoľniť

Medzi mužmi si najcennejší kov vybojoval domáci Oriol Cardona Coll, striebro získal Francúz Thibault Anselmet a bronz putuje tiež do Francúzska zásluhou Robina Galinda.

Marianna Jagerčíková je v šprinte tiež majsterkou Európy, v pretekoch Svetového pohára sa už 9-krát dostala na pódium (3–4–2).

„Bol to posledný titul, ktorý mi chýbal. Dvakrát som sa stala vicemajsterkou sveta a toto bol môj cieľ. Možno to bola moja posledná šanca, keďže mám 37. Preteky boli náročné, ale rada súťažím vo vysokej nadmorskej výške. Držali sme sa spolu s Emily (Harropovou, pozn.), ale sústredila som sa na seba a snažila sa vydať zo seba maximum až do cieľa,“ uviedla Jagerčíková pre stránku Medzinárodnej skialpinistickej federácie.

Goggia trofej Čítajte aj Hmla, pády a smutní fanúšikovia Gutovej. Vlhová má prvé body zo zjazdu

Šprintom sa v utorok začali MS v Španielsku, v stredu pokračuje šampionát vertikálnymi pretekmi.

Vo štvrtok príde na rad súťaž tímov, v sobotu sa uskutočnia individuálne preteky a v nedeľu šampionát vyvrcholí mixštafetami.

Skialpinizmus na najbližších ZOH v Taliansku 2026 bude mať premiéru pod piatimi kruhmi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marianna Jagerčíková