Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Shiffrinovú nemala, bojovala o bronz. Vlhová po 1. kole odignorovala médiá

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej patrilo po prvom kole slalomu na MS v lyžovaní priebežne piate miesto. V Courcheveli/Méribeli zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 99 stotín sekundy.

18.02.2023 10:22 , aktualizované: 10:40
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola na MS v lyžovaní vo Francúzsku.
debata (35)

Na druhom mieste sa po 1. kole v tesnom závese za Shiffrinovou umiestnila Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,19), bronzová pozícia patrila Kanaďanke Laurence St-Germainovej (+0,61). Vlhová tak pred 2. kolom strácala na cenný kov 38 stotín sekundy.

Vlhová, ktorá odštartovala s číslom päť, mala pomalší úvod, postupne však na náročnej trati so zatvorenými bránami našla rytmus. Na druhom medzičase mala stratu 0,44 s na Shiffrinovú. Olympijská víťazka z Pekingu predvádzala plynulú jazdu, ale chýbala jej potrebná dynamika a agresivita.

Po 1. kole nepovedala Slovenka médiám v dejisku MS ani slovo. Ako skonštatoval redaktor JOJ Šport Tomáš Tančibok, Vlhová síce nebola najrýchlejšia na trati, ale najrýchlejšia bola v mixzóne. Z jej tímu prišla odpoveď, že jej výkon v 1. kole hodnotiť nebudú.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová bojuje so sebou i súperkami. Drží v rukách medailovú postupku, pôjde po Shiffrinovej

V cieli mala na Američanku takmer sekundové manko. Čerstvá majsterka sveta v obrovskom slalome, ktorá v polovici šampionátu ukončila spoluprácu s trénerom Mikeom Dayom, odštartovala preteky s číslom 1 a svojou jazdou bez výrazných zaváhaní nasadila latku vysoko.

Líderka SP a už istá víťazka malého glóbusu v tejto disciplíne našla od prvých bránok správne tempo, ktoré dolu ešte vygradovala. Hoci niektoré oblúky nemala čisté a v jej jazde bola rezerva, bolo jasné, že jej čas sa bude ťažko prekonávať.

0 kolazz Čítajte viac Shiffrinová vs. zvyšok sveta. Skalp Američanky chce aj deviatka spolufavoritiek vrátane Vlhovej

K jej výkonu sa dokázala priblížiť už len Holdenerová, ktorá so stratou necelých dvoch desatín ako jediná z tradičných Shiffrinovej konkurentiek mohla reálne pomýšľať na zisk titulu. Nádejné medzičasy mala aj Anna Swennová-Larssonová, Švédka sa však v spodnej časti dostala do záklonu a nasledoval pád.

Dokázala sa ešte vrátiť na trať, jej strata v cieli 6,60 s však znamenala, že vypadla z bojov o medaily. Do jednej sekundy sa zmestila ešte Dürrová a so štartovým číslom 18 pozitívne prekvapila St. Germainová, ktorá sa zaradila na tretiu priečku.

Druhá Slovenka na štarte Petra Hromcová s číslom 56 bojovala s chorobou, ktorá sa podpísala pod jej výkon. V cieli mala manko 7,21 s, priebežne sa zaradila na 52. miesto. Napokon ju ešte osem pretekárok predbehlo, 60. čas jej však tesne stačil na postup. Vzhľadom na svoj zdravotný stav však nevedela potvrdiť, či bude v 2. kole štartovať.

Najväčšie favoritky sobotného slalomu na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Posledná šanca na medailu z MS 2023. O titul...
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #MS v lyžovaní 2023 #Courchevel/Meribel 2023