Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová bola v 1. kole najrýchlejšia. Návrat na líderskú pozíciu ju teší

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

10.12.2022 11:02 , aktualizované: 11:49
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v Sestriere.
debata (6)

V talianskom Sestriere viedla po odjazdení elitnej pästnástky pretekárok s náskokom siedmich stotín pred domácou Martou Bassinovou. Na tretej pozícii figurovala obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40), štvrtá bola Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,44).

Vlhová so štartovým číslom šesť predvádzala od úvodu dynamickú, agresívnu jazdu. Skvele sa vyrovnala s nerovnou podložkou a optimálnu líniu si dokázala držať aj v strmej strednej časti, kde mali jej konkurentky problémy.

odkaz
vlhova-program

V porovnaní s Bassinovou, ktorá štartovala s jednotkou, bola na všetkých medzičasoch v zelených číslach.

„Bolo pekné sa opäť vrátiť po dlhšom čase na líderskú pozíciu. Veľmi sa teším, že sa mi podarilo podať dobrú jazdu,“ uviedla Vlhová pre JOJ Šport.

"Podmienky sú veľmi ťažké, bolo treba ísť trošku s rozumom. Videla som, ako išli baby predo mnou, presne som mala v hlave, ako pôjdem. Som šťastná, že sa mi to podarilo.

Úprimne, čakala som, že po snehovej nádielke organizátori lepšie upravia trať. Podmienky sú také, aké sú, nedá sa sa tým nič robiť. Druhé kolo bude veľký boj, budem sa snažiť ísť iba to svoje."

Vlhová na pódiu. Obrovský slalom v Sestriere Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
 Petra Vlhová v cieli 2. kola obrovského...

Menej sa vydarila jazda Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej, víťazka úvodného obrovského slalomu sezóny v Killingtone zaostávala pred druhým kolom (13.30) za Vlhovou o 1,12 s.

Ďalšia favoritka Sara Hectorová zo Švédska bola priebežne šiesta (+0,50), domáca Federica Brignonenová sa zaradila na siedmu priečku (+0,96).

V nedeľu sa Vlhová a jej súperky predstavia v slalome, prvé kolo sa začína o 10.30 h a druhé o tri hodiny neskôr.

Petra Vlhová. Čítajte aj Naposledy zažila historickú drámu. Vlhová pozná štartové číslo

Olympijská víťazka zo ZOH 2022 v Pekingu zaznamenala v doterajších troch slalomoch sezóny dve tretie miesta vo fínskom Levi a štvrté v Killingtone.

Vlhová bude pokračovať na ceste za obhajobou malého krištáľového glóbusu za slalom v rakúskom Semmeringu (29.12.), chorvátskom Záhrebe (4. a 5. januára 2023), rakúskom Flachau (10.1.), českom Špindlerovom Mlyne (29.1.), švédskom Aare (11.3.) a vo finále SP v andorrskom Soldeu (18.3.). Sezónu 2022/2023 vo februári preruší svetový šampionát vo Francúzsku.

Taliansko SR Lyžovanie SP obr.slalom 1.kolo ženy Vlhová Čítajte viac ONLINE: Aj druhé kolo v Sestriere sme priniesli naživo
Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

Aktualizujeme…

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní