Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude naháňať aj Vlhovú? Albáncom rastie klenot ženského lyžovania

Je dcérou bývalej talianskej reprezentantky Daniely Ceccarelliovej a mala pokračovať v jej šľapajach. To síce bude, ale pod vlajkou inej krajiny.

04.08.2022 14:32
debata (1)

Ešte stále len 15-ročná Colturiová sa v rodnom taliansku pred letom postarala o poriadny rozruch. Rozhodla sa zmeniť občianstvo na Albánske. Aj hviezdna Sofia Goggiová sa tento týždeň pre Gazzetta dello Sport vyjadrila, že tento krok nechápe.

No dcéra bývalej špičkovej pretekárky Daniely Ceccarelliovej teraz všetkým ukázala, aký klenot si Taliani nechali ujsť. V Čile v posledných dňoch absolvovala štyri preteky FIS a všetky štarty premenila na víťazstvo (dvakrát slalom, dvakrát obrovský slalom).

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je ako pretekársky kôň. Pre súperky bude tvrdším orieškom

Samozrejme, k víťazstvám vo Svetovom pohári má ešte ďaleko. Ale jej rodičia robia všetko preto, aby sa jedného dňa stala prvotriednou lyžiarskou hviezdou.

Vďaka albánskej vlajke pri mene môže pokračovať v tréningoch v lyžiarskej škole Ceccarelli Golden Team. Podľa Blicku by niečo také v talianskej reprezentácii nebolo možné. Okrem toho môže sama rozhodovať o budúcich reklamných zmluvách a príjmoch.

Zatiaľ sa zdá, že rozhodnutie Colturiovej – respektíve jej rodičov, sa vypláca. Okrem negatívnej reakcie talianskych médií sa totiž zatiaľ po športovej stránke prezentovala na výbornú.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba