Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škoda chýb na druhej položke. Fialková držala krok so špičkou

Švédska biatlonistka Elvira Öbergová zvíťazila v sobotňajších pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km v rámci 9. kola Svetového pohára.

12.03.2022 16:06
Hochfilzen Sprint24 fialková Foto:
Paulína Fialková.
debata

V estónskom stredisku Otepää triumfovala s jednou streleckou chybou časom 34:41,6 minúty. Druhá finišovala Nemka Denise Herrmannová so stratou 4,5 sekundy a tretia bola líderka celkového poradia SP Marte Olsbuová Röiselandová z Nórska (+4,8 s).

Jediná Slovenka na štarte Paulína Fialková obsadila s tromi chybami 15. miesto (+1:11,3 min).

Sobotňajšie preteky sa išli v slnečnom počasí a s len miernym vetrom. Úvodnú ležku zvládlo bez chyby 20 z 30 štartu­júcich a medzi nimi aj Fialková, ktorá sa zaradila na ôsme miesto s mankom 5,7 sekundy na priebežnú líderku Olsbuovú Röiselandovú.

Fialková Čítajte aj Preteky s hromadným štartom sme priniesli ONLINE

Vedúca pretekárka celkového poradia sa udržala na čele aj po druhej položke, kde už biatlonistky chybovali viac. Fialková minula dva terče a klesla na 21. miesto.

Za Olsbuovou Röiselandovou sa zoradili Švédka Linn Perssonová, Nemka Franziska Preussová a Rakúšanka Lisa Theresa Hauserová.

Slovenská reprezentantka pridala na prvej stojke jeden nesklopený terč, ale udržala 21. miesto. Na čelo sa prepracovala „čistá“ Preussová s náskokom 13,1 sekundy pred E. Öbergovou, ktorá dovtedy spravila jednu streleckú chybu.

Quentin Fillon Maillet Čítajte aj Životný úspech. Fillon Maillet získal veľký glóbus

Tej sa však nevyhla ani nemecká pretekárka, ktorá minula terč na záverečnej položke a prepadla sa mimo medailové pozície. Na čelo sa dostala Elvira Öbergová, ktorá si v poslednom kole postrážila pozíciu a tešila sa zo štvrtého individuálneho víťazstva v SP.

Za ňou finišovali Herrmannová, ktorá minula dva terče, a Olsbuová Röiselandová s jednou chybou.

Paulína Fialková obsadila 15. miesto, keď v závere zdolala Hauserovú. Sobotňajšie preteky zvládla bez streleckej chyby iba Nemka Vanessa Voigtová, ktorá skončila na šiestom mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková #Svetový pohár v biatlone