Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhorčená Brignoneová: Museli sme sa zaočkovať a teraz nás testujú

Rýchlo šíriaci sa omikron narúša viaceré športové súťaže. Zámorská NHL pre odložené zápasy nepustí hokejistov na olympiádu do Pekingu, duely musí prekladať aj anglická futbalová Premier League.

27.12.2021 20:58
Federica Brignoneová Foto: ,
Federica Brignoneová.
debata (23)

Nová mutácia koronavírusu zasiahla aj zjazdové lyžovanie.

Najbližšie podujatie seriálu Svetového pohára alpských lyžiarok, ktoré sa od utorka začína v Lienzi (obrovský slalom + slalom), vynechajú v súvislosti s covidom viaceré hviezdy.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Tou najväčšou je Mikaela Shiffrinová. Americká líderka priebežnej klasifikácie SP v pondelok na obed oznámila, že mala pozitívny test a aktuálne sa nachádza v izolácii.

Pre rovnaký dôvod bude v Rakúsku absentovať aj Maryna Gasienicová-Danielová. Poľke sa v obráku v poslednom čase darilo, v Courcheveli skončila pred Vianocami v priebehu 24 hodín dvakrát šiesta.

Do Lienzu nepricestuje ani Lara Gutová-Behramiová. Švajčiarska hviezda, ktorá počas leta vytrvalo odmietala vakcináciu, sa nakazila začiatkom decembra.

Pre komplikácie s chorobou vynechala už štyri preteky (Val d'Isere + Courchevel) a na poslednú chvíľu sa odhlásila aj z posledného podujatia v tomto roku.

Vlhová Čítajte viac Vlhová spoznala štartové číslo a skritizovala Rakúšanov

K situácii sa okrem Petry Vlhovej, ktorá kritizovala rakúskych organizátorov, vyjadrila aj Federica Brignoneová.

Talianska šampiónka SP 2019/20 spochybnila neustále testovanie pretekárok.

"Podľa mňa by mali prestať s testovaním. Zákaz súťaženia by mali dostať len tie pretekárky, čo sú skutočne choré. Najskôr sme sa museli dať zaočkovať a teraz nás neustále testujú. Jeden deň môžem byť negatívna a druhý pozitívna.

Mikaela si z nás dávala asi najväčší pozor a aj tak sa nakazila. Nie je to skrátka vaša chyba, keď sa nakazíte. Stane sa to, aj keď sa chránite, ako veľmi chcete," povedala Brignoneová do kamery RTVS.

Talianka odštartuje utorkový obrovský slalom s číslom 2, hneď po nej sa na trať vydá s trojkou Petra Vlhová.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Brignoneová